Annons

VM-serien lever sedan Ogier tvingades bryta

Sébastien Ogier var på väg att ta ett stort grepp om VM-titeln – men tvingades bryta Turkiets VM-rally med en sträcka kvar att köra.
Rally • Publicerad 20 september 2020
Sébastien Ogier tvingades bryta i Turkiet. Arkivbild.
Sébastien Ogier tvingades bryta i Turkiet. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Enligt VM-seriens webbplats negligerade fransmannen när motorns varningslampa började lysa, men när rök började sippra ut under motorhuven var han tvungen att stanna Toyotan. Ogier låg tvåa inför söndagens fyra sista sträckor.

Inför Turkiet-rallyt ledde den sexfaldige världsmästaren Ogier VM-serien med sju poäng före britten Elfyn Evans och 13 före den regerande mästaren Ott Tänak, Estland. Tänak tvingades bryta på lördagen efter att ha gått av vägen på grund av styrningsproblem.

Annons

Elfyn Evans vann tävlingen och tog över ledningen i VM-serien efter att ha startat dagen som fyra. Förutom Ogier, som tvingades bryta, tappade fransmännen Thierry Neuville och Sébastien Loeb tid genom punkteringar och slutade tvåa respektive trea.

Evans leder VM-serien med 19 poäng före Ogier med två tävlingar kvar att köra.

Punkteringar drabbade även Pontus Tidemand, som kör i WRC2-mästerskapet. Men det hindrade inte svensken från att ta segern i klassen. Han gick därmed upp i VM-ledning med två tävlingar kvar att köra.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons