Annons

Volleybolltjejerstartar på nytt

Efter tre år i malpåse har Ystads volleybollklubb bestämt sig för att återuppta verksamheten på damsidan. Med start i eftermiddag ger sig YVK:s unga damlag in i seriespelet i division 3.
Sport • Publicerad 16 oktober 2010
Sven Nilsson är spindeln i nätet i Ystads volleybollklubbs verksamhet. Här syns han tillsammans med damlaget som finslipar detaljerna inför dagens seriepremiär.Foto: 

– Målsättningen har varit att starta damlaget igen och nu hoppas vi kunna hålla ihop verksamheten. Vi siktar på att etablera en stabil dam- och tjejverksamhet, säger Sven Nilsson, ordförande i YVK.

Några krav på vunna matcher och stora framgångar har YVK inte eftersom merparten av spelarna är nybörjare och ännu inte har spelat några tävlingsmatcher.

Annons

Bristen på rutin ska delvis vägas upp av den förra spelaren Sara Granaths engagemang. 21-åriga Sara lämnade Ystad till förmån för Svedala när YVK lade ned sin verksamhet. Hon har spelat i Svedalas elitserielag men nu är hon tillbaka i Ystad igen.

– Sara kommer att hjälpa till med träningarna men det är väl inte helt omöjligt att hon kan tänka sig att spela också, säger Sven Nilsson.

Nilsson tycker vidare att det är av yttersta vikt att ha en alternativ bollsport för ungdomar i Ystad.

– Volleyboll är en perfekt bollsport för personer som inte är så mycket för kontaktidrott men som ändå gillar lagsporter.

De allra flesta som ingår i Ystads VK är gymnasietjejer. Sedan finns ett gäng duktiga högstadietjejer som också tränar för fullt flera gånger i veckan. Att de också får prova på seriespel så småningom, kanske redan till våren, är inte omöjligt.

Det blir en riktig rivstart för Ystadstjejerna i dag med två hemmamatcher, först mot Svedala klockan 14.30 och sedan mot Lund två timmar senare.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons