GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

von Eckermann femma i London – tuffare för Fredricson

Världsettan Henrik von Eckermann, med hästen slutade femma i världscuptävlingen i London.
Efteråt var 41-åringen självkritisk.
Ridsport • Publicerad 18 december 2022
Henrik Von Eckermann. Arkivbild.
Henrik Von Eckermann. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Den åttonde omgången av världscupen i den västeuropeiska ligan gick av stapeln. Tre svenskar fanns på plats i London, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Angelie von Essen.

von Eckermann med Dzara Dorchival stod för en stabil och snabb ritt som tog ekipaget till omhoppning.

Desto tuffare blev det för Peder Fredricson och Catch me Not S som inte hade sin bästa rittdag. Bommarna föll på hinder efter hinder, vilket tvingade ekipaget att bryta tävlingen.

– Det var inte vår dag i dag. Jag hade hoppas på bättre resultat och vi börjar helt okej men sen tappar vi det. Hästen kommer inte helt till sin rätt på den här typen av banor, säger Fredricson till SVT.

Väl i omhoppningen blev det dramatiskt där von Eckermann till slut kammade hem en femte plats. Angelie von Essen, med hästen Daniel, slutade på en 18:e plats.

Efter tävlingen var Henrik von Eckermann kritisk. Anledningen: Ett nedslag.

– Hästen hoppade fantastiskt och gjorde allt rätt, det är nästan så att jag satte krokben på henne genom distansen jag hade efter muren. Det är så dåligt. Jag tvekar en halvsekund och det blir ett sjätte galoppsprång. Hon har ingen chans, säger svensken till SVT.

Scott Brash, Storbritannien, vann tävlingen. Tvåa blev tysken Daniel Deusser. Jodie Hall Mcateer, även hon från Storbritannien, blev trea.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.