Annons

Wålemark till Feyenoord i rekordaffär

Anfallstalangen Patrik Wålemark lämnar Häcken och allsvenskan.
Ny klubbadress är Feyenoord.
Den nederländska storklubben har skrivit långtidskontrakt med 20-åringen.
Fotboll • Publicerad 17 januari 2022
Patrik Wålemark lämnar Häcken. Han har skrivit ett långtidskontrakt med Feyenoord. Arkivbild.
Patrik Wålemark lämnar Häcken. Han har skrivit ett långtidskontrakt med Feyenoord. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Häcken uppger inga siffror men skriver på sin hemsida att "affären är historisk som den dyraste spelarförsäljningen någonsin" i kubbens fall.

"Vi har varit lugna i att vi känt att Patrik kunde fortsätta utvecklas och prestera hos oss men nu hittade vi en helhetslösning med Feyenoord där alla parter blir vinnare. Det känns väldigt bra att vi fått till en viktig affär för klubben, samtidigt som det känns som helt rätt karriärsteg för Patrik och vi tror och hoppas att han har en fin framtid framför sig", säger Häckens sportchef Martin Ericsson till fotbollsklubbens hemsida.

Annons

Patrik Wålemark var i Rotterdam i helgen och genomförde tester och läkarundersökning.

Nu har han skrivit på för 4,5 år.

"Allt har gått så snabbt så jag tror inte riktigt jag har fattat det just nu. Det har känts bra att vi har kunnat prata om allt med Häcken, jag och Martin har haft jättebra samtal. Det jag fått höra om klubben och staden har känts jättebra och nu när jag fått träffa alla här nere så har det känts ännu bättre än jag trodde. Det är lite svårt att ta in men det (att bli utlandsproffs) har varit min dröm sedan jag var jätteliten. Det är ett stort steg, skitkul", säger han till Häckens hemsida.

Wålemark kom till Häcken som 18-åring från Qviding inför säsongen 2020. Han debuterade i allsvenskan ett halvår senare.

Totalt har han gjort 68 matcher för Häcken och noterat 19 mål och tolv målgivande passningar.

"Jag har haft en jättebra tid i BK Häcken och jag är jättetacksam för alla runt klubben som tagit hand om mig sedan dag ett. Det har varit upp och ner resultatmässigt men jag har känt att det är en väldigt utvecklande miljö för en ung spelare", säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons