Annons

Wallberg med ny pallplats: "Superskönt"

Puckelpist • Publicerad 15 januari 2022
Walter Wallberg tog en ny tredjeplats.
Walter Wallberg tog en ny tredjeplats.Foto: Rick Bowmer/AP/TT

Walter Wallberg tycks prenumerera på tredjeplatser. I nattens tävlingar i amerikanska Deer Valley blev det en ny pallplats för svensken, hans fjärde den här säsongen.

"Det känns superskönt att få med sig en tredjeplats här i Deer Valley. Det är en fantastisk backe. Framför allt tog jag ner hoppningen lite i dag. Jag gjorde en sjua (720) i stället för en tia (1080) på andra hoppet och den satt bra i dag så då kunde jag plocka lite mer poäng. Jag åkte snabbt och höll ihop det", säger Wallberg i ett pressmeddelande.

Annons

Även Ludvig Fjällström åkte bra, men det räckte inte hela vägen till pallen. Åreåkaren fick nöja sig med en fjärdeplats.

"Det är lite surt. Men jag är nöjd med hur jag åkte och jag har åkt bättre och bättre under hela veckan vi varit här. Formen kommer mer och mer inför OS. Det är nog den bästa åkningen jag haft i mig och högsta självförtroendet jag haft inför tävling", säger Fjällström.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons