Annons

Wasaiternas knallade i ÖP-hallen

Wasaiterna ställde till med en mindre sensation då man besegrade IFK Ystad i Österporthallen med 28-27 efter 15-15 i paus. Detta var Wasaiternas första seger på bortaplan i år.
Sport • Publicerad 21 oktober 2002

Trots pangstart av IFK och ledning 4-1 kom göteborgarna snabbt tillbaka och efter tolv minuters spel hade gästerna kvitterat, 7-7. Lagen följdes därefter åt i målprotokollet fram tills dess att IFK Ystad gjorde ett nytt ryck i den andra halvleken och gick fram till 22-18. Men Wasaiterna kom ifatt än en gång och var sen också starkast på sluttampen. Stor matchvinnare för gästerna var högernian Robert Goude som utövade rena rama prickskyttet. IFK hade denna kväll inget motvapen mot denne lurige distansskytt. Bäst i Ystad var linjespelaren Urban Wangel som framåt gjorde en kanonmatch med tio spelmål. Han var ljuset i mörkret denna dystra kväll då framför allt Ystads försvarsspel gick i baklås.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons