GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Webb-tv: SM-medalj för Peter – eller Bellevuebacken 100 gånger?

Peter Lindgren har under ett år satsat på kulstötning. Målsättningen är att ta en medalj på veteran-SM. I helgen åker Peter till Huddinge för det stora examensprovet. YA-kollegan Jan Ohlsson har följt Peter Lindgrens uppladdning i den femte delen av Kulstötaren från Hörby.
Del 5
Här är de tidigare delarna av Kulstötaren från Hörby:
Del 1 (Uppstarten)
Del 2 (Hemmaträningen)
Del 3 (Mötet med tränaren)
Del 4 (Tävlingsdebuten)
Publicerad 15 augusti 2019
I det femte avsnittet av Kulstötaren från Hörby besöker Peter en sjukgymnast och får känna på att gå i Bellevuebacken – det straff han ger sig själv om det inte blir SM-medalj i helgen...
I det femte avsnittet av Kulstötaren från Hörby besöker Peter en sjukgymnast och får känna på att gå i Bellevuebacken – det straff han ger sig själv om det inte blir SM-medalj i helgen...

Här är fler artiklar som skrivits om Kulstötaren från Hörby.

Här är texten till avsnitt 5:

Under ett år och i fem avsnitt har YA-journalisten Jan Ohlsson följt Peter Lindgrens karriär som kulstötare. Peter har varit helt fast i tanken att vinna en SM-medalj på veterannivå och i helgen är det examensprov. Misslyckas han, ja, då väntar ”straffkommendering” i Bellevuebacken.

– Men det är inget jag vill fokusera på. Jag ska ju vinna min medalj, säger Lindgren i det femte avsnittet som släpps i dag.

I flera avsnitt har vi fått se Peter Lindgren kämpa i en helt ny karriär – som kulstötare.

YA:s sportchef Jan Ohlsson har följt honom i vått och torrt och i med- och motgång. Efter bara någon månad som kulstötare klämde Peter förra sommaren till med ett närmast sensationellt resultat i Ystadspelen, när han vann herrklassen på 12,33 meter. Ett resultat som till och med fick friidrottsoraklet på TV4, A Lennart Juhlin, att reagera.

– Det är anmärkningsvärt att få till en sådan stöt efter så lite träning. En ”vanlig” vuxen karl i den åldern gör runt sju meter, sa han.

Men allt har inte gått spikrakt i Peter Lindgrens karriär, vilket tydligt framgår av det femte avsnittet, som släpps på ystadsallehanda.se i dag. Lindgren har haft skadebekymmer och tvingats uppsöka en sjukgymnast i Ystad. Goda råd och ett delvis nytt träningsupplägg skulle visa sig få in karriären på rätt spår igen, även om resultaten inte har imponerat.

I en krönika i Ystads Allehanda för någon vecka sedan valde Peter Lindgren dock att närma sig veteran-SM i Huddinge på ett kaxigt sätt. Helt sonika utlovade han att vandra upp och ner för Bellevuebacken i centrala Ystad 100 gånger med den 7,26 kilo tunga kulan ”Hårrass” i släptåg – om det inte blir någon SM-medalj.

– Jag var egentligen färdig med krönikan men ville bara... piffa till den. I efterhand känns det lite onödigt att jag skrev det, säger Peter Lindgren.

Som annars har en speciell regel för sig själv när han skriver krönikor i Ystads Allehanda.

– Jag vill alltid ha lite ont i magen efteråt...

När YA tar med honom till Bellevuebacken får han kanske inte ont i magen, men väl en släng av eftertanke. Backen är lång och kulan är tung.

– Det tar lång tid och det är varmt ute. Nej, jag vill slippa det här, pustar han under en provtur.

Peter Lindgren, som fyller 35 år i september, ställer i helgen upp i sitt första veteran-SM i friidrott någonsin. På Källbrinks idrottsplats i Huddinge ska han ställas mot några av landets absolut starkaste män i motsvarande ålder.

Då får vi också svaret på frågan:

Går det att på ett år göra en raketkarriär i en helt ny idrott – och vinna en SM-medalj?

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.