YA-cupen rullar vidare

Tre lag kan i kväll återupprätta sin förlorade heder när YA-cupens andra omgång rullar vidare.Samtliga sex aktörer i kvällens tre matcher förlorade nämligen i helgens seriepremiär. Tre lag har således i kväll ett utmärkt tillfälle att få uppleva den segerglädje som man inte förunnades i seriepremiären.
Sport • Publicerad 23 april 2002

Två lag som båda föll med uddamålet i helgen gör upp på Åvallen i Rörum. I femman förlorade Hammenhög en målrik match i Yngsjö (5-4) medan Rörum för sin del förlorade sin seriepremiär i sexan borta mot Lunnarp med 1-0. - Vi föll mot ett bättre lag men resultatet visar trots allt att vi "var med". Och mot Hammenhög är målsättningen givetvis en seger även om det självklart blir tufft med tanke på att vi möter ett division 5-lag, säger Rörumstränaren Mikael Björk som tycker YA-cupen är viktig.. - För mig har cupen alltid varit viktig, antingen jag spelat i Tomelilla eller Skillinge. Och nu vill jag försöka förmedla den glädje till de andra spelarna i Rörum. Att försöka gå långt för att kanske få möta ett riktigt topplag . Rörum slog i första omgången ut Blentarp med 3-1 på bortaplan medan Hammenhög stod över. I Svenstorp får Spjutstorp gälla som favorit med tanke på serietillhörigheten. Spjutstorp har i år bland annat förstärkt med två så pass rutinerade herrar som Ola Wirén och Lars Landgren. Spjutstorp skakade också seriefavoriten i femman, Rydsgård, i seriepremiären och föll med hedersamma 1-2 trots bortaplan. Samma förlustsiffror blev det för Svenstorp i sin seriepremiär i sexan mot Öja. Leif Henningsson, tränare i Svenstorp håller med om att Spjutstorp får gälla som favorit: -De ligger en serie högre upp och har dessutom ett intressant lag med bra blandning av nya och rutinerade spelare., säger Leif som själv spelat med Spjutstorps båda nyförvärv - Lars Landgren och Ola Wirén. Leif låter för övrigt hälsa att Svenstorp kommer i stort sätt ordinarie till cupmatchen. För båda lagen handlar det om första cupmatchen för året då såväl Svenstorp som Spjutstorp stod över första omgången. Till skillnad från kvällens två övriga cupmatcher är det två lag från samma division som möts i kvällens cupmatch i Janstorp. Såväl Janstorp som Sövestad är hemmahörande i sexan (dock i skilda serier) där båda förlorade sina seriepremiärer. Janstorp för sin del åkte på storstryk mot ett duktigt Östra Torp medan Sövestad föll med 4-2 borta mot Gärsnäs. Janstorp slog i första omgången ut Löderup på bortaplan med 3-1 medan Sövestad stod över.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.