Annons

YA på plats när Ystad jagar Europaguld – så följer du YIF under finalveckan

Två matcher står mellan Ystads IF och klubbens första Europatitel.
När YIF spelar final mot AEK Aten i EHF European Cup i Grekland är YA-sporten givetvis på plats.
– Förhoppningsvis ska det skrivas lokal handbollshistoria, säger sportchefen Jan Ohlsson.
Handboll • Publicerad 25 maj 2021
Jan Ohlsson, sportchef på YA, finns på plats utanför Aten när YIF spelar om guld i EHF-cupen.
Jan Ohlsson, sportchef på YA, finns på plats utanför Aten när YIF spelar om guld i EHF-cupen.

Med färska PCR-test i handen beger sig Ystads IF snart mot sydligare breddgrader. Det är dags för final i EHF European Cup i Grekland och ett möjligt Europaguld hägrar i horisonten.

– Det blir en historisk händelse i ett land som är känt för sin historia. Det kan komma att skrivas lokal handbollshistoria också, säger YA:s sportchef Jan Ohlsson.

”Ystad är en svältfödd stad när det gäller titlar. Därför känns det bra att vi är med när det hettar till”
Jan Ohlsson, sportchef på YA.
Annons

Senast han bevakade Ystads IF i ett Europaspel var i Ungern, då laget gjorde en supermatch och slog ut Tatabánya på bortaplan.

– YIF har erfarenhet att spela i Europa men har aldrig vunnit något – och det är få svenska klubbar som haft framgångar på kontinenten, säger Jan Ohlsson.

– Ystad är ju också en svältfödd stad när det gäller titlar. Därför känns det bra att vi är med när det hettar till på det här sättet.

Rapporterar live – ända fram till prisceremonin

YA:s bevkaning kommer att bestå i liverapportering från de båda matcherna – som spelas fredag och söndag – men det blir mycket mer än så. Under hela finalveckan kommer YA-sporten att hålla läsarna uppdaterade med ett liveflöde om allt som händer kring laget.

– Livebloggen kommer att rulla från det att bussen börjar rulla tidigt på onsdag morgon. Jag kommer att punktmarkera laget från första stund och se hur de bor, vad de har för träningsanläggning och vara med när de förbereder sig, berättar Jan Ohlsson.

Fakta

Så följer du resan mot Europaguldet i YA

YA:s rapportering kommer att bestå av flera liveflöden under veckan:

• Vi rapporterar live från de båda finalmatcherna som spelas fredag klockan 18.00 (svensk tid) och söndag klockan 20.00 (svensk tid).

• På YA:s sajt hittar du också ett flöde där vi ger dig alla nyheter, stora som små, före och efter matcherna.

Missa inget: Bli prenumerant för att ta del av rapporteringen från finalveckan i EHF-cupen. Just nu kostar det bara 3 kronor för 3 månader. Erbjudandet hittar du här!

Är det självklart för YA-sporten att vara på plats i ett sånt här läge?

– Inte från början, då det var tänkt att den avgörande matchen skulle spelas i Ystad. Då hade vi bevakat första matchen på distans och sedan satsat hårt på hemmamatchen. Men när läget blev som det blev är det självklart att åka.

– Coronahanteringen har varit ett möjligt hinder men jag är vaccinerad och kommer även att vara PCR-testad.

Hur går det då för YIF, tror du?

– Chansen finns helt klart. Men AEK Aten blir utan tvekan den tuffaste prövningen hittills i turneringen för YIF och man måste upp en nivå till för att reda ut det här. Grekisk klubblagshandboll kanske inte avskräcker men det finns duktiga spelare från bland annat Spanien och Kroatien i laget. AEK Aten är är bättre än vad många tror, säger Jan Ohlsson.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons