Annons

YA storsatsar på sport-tv – sänder padelmatcher och YIF i EHF-cupen

De närmaste veckorna kommer YA att direktsända Ystads IF:s båda kvartsfinalmatcher i EHF-cupen 20 och 27 mars.
Innan dess sänds på två högklassiga padelmatcher från Skurups padelcenter!
– När idrottslivet mer eller mindre är stängt är det kul att YA kan skapa lite action. Intresset för padel är explosionsartat, säger YA:s sportchef Jan Ohlsson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Sydöstra Skåne • Publicerad 10 mars 2021 • Uppdaterad 16 mars 2021
Mars blir en intensiv sportmånad på ystadsallehanda.se. Vi kommer att bjuda på sammanlagt fyra matcher i handboll och padel.
Mars blir en intensiv sportmånad på ystadsallehanda.se. Vi kommer att bjuda på sammanlagt fyra matcher i handboll och padel.

Även om padel är en sport som växer så det knakar är det fortfarande ganska sällsynt med tv-matcher. Det tänker YA ändra på.

Padel: Matcher från Skurups padelcenter

Nästa vecka kommer två matcher att sändas på den digitala plattformen ystadsallehanda.se. Och det som visas blir det absolut bästa som går att uppbringa i padelväg i sydöstra Skåne.

Annons

Matcherna visas exklusivt för dig som prenumererar på YA! – Inte penumerant? Testa 2 månader för 59 kronor!

I herrmatchen, som sänds tisdag 16 mars, får vi se det hyllade paret André Schlyter/Christoffer Persson från Skurup möta Ystadskillarna Anton Åkesson och Ola Thorkelsson.

Paret Schlyter/Persson tillhör Sverigetoppen och fick så sent som förra helgen stora lovord av förbundskapten Jonas Björkman.

Skurupsparet är favorit, men motståndet går inte av för hackor. Ystadskillen Anton Åkesson är rankad runt plats 20 i landet, medan hans partner Ola Thorkelsson tillhör toppskiktet av spelare Skåne. Det kommer att bli en underhållande match med mycket prestige i potten när Skurup möter Ystad,

Före matchen kommer det att bli uppsnack från en uppbyggd studio i Skurups padelcenter.

– Vi kommer bland annat att prata om fenomenet padel och om vilka satsningar som är på gång i sydöstra Skåne, säger Jan Ohlsson, YA:s sportchef.

På torsdagen (18 mars) riktas strålkastarna mot damerna. Ystadstjejen Evelina Hennigor har gjort en snabb och framgångsrik karriär i padel och kommer att spela tillsammans med den danska landslagstjejen Smilla Lindeskog. Paret ställs mot Tea Hylander/Smilla Lundgren, som är verksamma på den svenska padeltouren. Alla fyra tjejerna spelar för Padel of Sweden. Även inför dammatchen blir det uppsnack med bland annat Evelina Hennigor i studion.

Handboll: Vi visar YIF:s kvartsfinaler

Lite senare i mars väntar två godbitar för handbollsälskarna. YA har köpt rättigheterna att visa YIF:s båda kvartsfinaler i EHF-cupen mot Pölva Sirviti från Estland. Ett lag som är obesegrat i den inhemska ligan och som är betydligt bättre än HC Tallinn, som YIF slog ut tidigare i turneringen.

– När publik inte är tillåten på matcherna är det kul att YA kan gå in och visa Europacuphandboll. Det är sannerligen inte vanligt att ett lokalt lag är så här långt framme internationellt och vi vet att intresset för matcherna är stort, säger Jan Ohlsson.

Fakta

YA:s sportsändningar

Tisdag 16 mars klockan 18: ”Padelyra”, del 1, från Skurups padelcenter. Studio och herrmatch mellan André Schlyter/Christoffer Persson, Skurup, och Anton Åkesson/Ola Thorkelsson, Ystad.

Torsdag 18 mars klockan 18: ”Padelyra”, del2, från Skurups padelcenter. Studio och dammatch mellan Evelina Hennigor/Smilla Lindeskog och Tea Hylander/Smilla Lundgren.

Lördag 20 mars klockan 17: EHF-cupen, kvartsfinal 1, Pölva Sirviti, Estland-Ystads IF.

Lördag 27 mars klockan 16.30: EHF-cupen, kvartsfinal 2, Ystads IF-Pölva Sirviti, Estland.

För att kunna följa sändningarna krävs det inloggning på ystadsallehanda.se. Just nu finns det ett kampanjpris för 59 kronor för två månader. Erbjudandet hittar du här!

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons