Annons

YIF blåst på konfekten

(Uppdaterad version 22.00)En utebliven straffspark i slutskedet i matchen mot IFK Trelleborg grusade Ystads IF:s segerförhoppningar i division 2-fotbollen. 0-0 slutade matchen.
Sport • Publicerad 4 augusti 2002

Ystads IF har en lång väg att vandra för att komma upp på säker mark i division 2-tabellen. Söndagens 0-0 mot gästande IFK Trelleborg gör att YIF lever farligt i bottenstriden med bara två poäng ner till en kvalplats. Matchen som sådan nådde inga högre höjder men i slutminuten hettade det till rejält både på och vid sidan av planen när inhopparen Clement Agyekum bringades på fall i Trelleborgs straffområde med en spark i ansiktet(!). Domaren Lars Jönsson, Sölvesborg, ansåg dock inte att det var tillräckligt för att peka på straffpunkten, vilket föranledde våldsamma protester från YIF:arnas sida och ett sällan skådat engagemang från publikens sida. - Klart att man är arg och upprörd över det som inträffade. Situationen kom alldeles för sent i matchen för att man skulle kunna ha överseende med missen från domarens sida. Som jag ser det är det en solklar straff eftersom Clement är bollförare och först in i situationen. Domaren menade att Clement gick med huvudet för lågt men det spelar ingen som helst roll var han har huvudet så länge han är bollförare. Det är ju märkligt att man ska behöva upplysa en domare om reglerna, röt Allan Lundbladh. Clement själv verkade besviken, men samlad, och ägnade de närmaste minuterna efter slutsignalen åt att kyla ner sin ömmande kind med en ispåse. Trelleborg kom till Ystad med förhoppningen att försöka vända en negativ trend och lyckades delvis. Gästerna såg i alla fall till att störa YIF högt upp i banan i den första halvleken och därmed sätta stopp för den kreativitet som YIF bevisligen besitter i sina bästa stunder. I andra halvlek backade Trelleborg hem och slog vakt om den poäng man hade, vilket gjorde det trångt för hemmakillarna som hade svårt att vaska fram klara lägen. - Vi slog för många långbollar i den första halvleken och fick inget riktigt grepp på deras planhalva. Efter pausen hade vi svårt att komma till när de backade hem. Visst skapade vi för lite men det går samtidigt inte att blunda för att Trelleborg gjorde en bra match. De var duktiga på att försvara sig, fortsatte Allan. Jens Ask och Johannes Berglund vaskade fram ett par hyfsade lägen i första halvlek men lyckades inte sätta pricken över i. Jens hade ett närskott tätt över, en nick som tog samma riktning samt ett tillbud där målburen var tom ett par sekunder men där vinkeln blev för snäv. Johannes var farligt framme men fick se sitt skott täckas till hörna av ett försvarsben. Matchens klart farligaste chans hade i stället Trelleborg i den 47:e matchminuten när Papias Apostolos träffade högra klykan med en frispark. Gästerna hade för övrigt en ganska bra period i den vevan men föll sedan tillbaka för att som sagt rädda oavgjort. YIF fick inga stora ytor under slutakten och hade i ärlighetens namn bara en handfull halvchanser. Därför var det svårt för de inblandade aktörerna att riktigt glädjas åt att man för första gången i årets seriespel lyckades hålla nollan. - Det blir tufft där nere kring strecket nu, avslutade Allan Lundbladh.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons