Annons

YIF föll i Växjö

Ystads IF åkte på en riktigt tung, och onödig, förlust i fotbollens division 2 Södra på söndagen. Bakom siffrorna 0-1 (0-0) mot Växjö Norra på Gamla Värendsvallen döljer sig en mängd missade Ystadschanser.
Sport • Publicerad 18 augusti 2002

Dessutom ett kraftigt spelövertag i första halvlek då Ystad var ytterst nära att göra mål vid flera tillfällen. 0-0 i paus var minst sagt smickrande för Växjö Norra. - Vi borde fått utdelning på någon av chanserna i första halvlek, sa besvikne Ystadtränaren Allan Lundbladh. Allra närmast Ystadsmål före paus var Johannes Berglund när han helt solo slarvade med avslutet öga mot öga med Växjömålvakten Johan Danielsson. Johannes nickade också ett inlägg från Peter Göransson tätt utanför. Dan Mårtensson, Fredrik Hedberg och Andreas Lönnborn hade också avslut i bra lägen under de första 45 minuterna. - Vi var glada för 0-0 i paus, erkände Växjö Norras tränare Henrik Larsson. I andra halvlek fungerade inte Ystads spel lika bra. Laget led säkert av kallduschen i 47:e minuten. Växjös Jonas Nilsson drog då till på halvvolley från mittcirkeln (!) och bollen gick ribba in bakom Mattias Svensson. Det är knappast godkänt att släppa in ett skott från så långt avstånd. Resultatet av 1-0-målet blev att Växjösspelarnas självförtroende stärktes och att Ystad tvingades flytta fram positionerna i jakten på en kvittering. Detta ledde till att Växjö fick gott om utrymme på Ystads planhalva och ett andra hemmamål var nära vid flera tillfällen. - Sådant får man bjuda på, vi var givetvis tvingade att flytta fram spelare och därmed öppna oss bakåt, sa Allan Lundbladh som gav sitt lag godkänt betyg även i andra halvlek: - Jag tycker att det var vi som förde spelet. Men tyvärr fick vi ingen utdelning. Det är kostsamt att förlora sådana här matcher. Kvalstrecket närmar sig. Daniel Moberg och Andreas Lönnborn var nära Ystadsmål i 77:e respektive 84:e minuten. Sista heta chansen för Ystad kom i andra tilläggsminuten då målvakten Mattias Svensson nickskarvade till Ernad Kovacevic som i sin tur nickade mot mål. Johan Danielsson i Växjömålet var dock på sin vakt. Det ska också sägas att Växjö Norra hade flera mycket kvalificerade målchanser i andra halvlek. Bland annat tvingades Mattias Svensson till en kalasräddning i 80:e minuten. Ystads främsta spelare var Dan Mårtensson, Peter Göransson och Andreas Lönnborn. Peter Jönsson blev varnad i andra halvlek av godkände domaren Roger Persson från Kristianstad. 156 åskådare såg matchen. 

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons