Annons

YIF föll mot Högaborg

Skulle tro att det tog lång tid för Ystads IFs toppforward Johannes Berglund att somna i går kväll. När hemmalaget ledde med 1-0 när knappt 30 minuter återstod av matchen mot Högaborg i herrtvåan fick Johannes,på en kontring, sprinta hela vägen från mittlinjen mot Högaborgs målvakt Niklas Fredriksson runda denne, men slå bollen i stolpen. Drygt tio minuter senare hade gästerna vänt underläget till en 2-1 ledning som också blev slutresultatet.
Sport • Publicerad 26 augusti 2002

- Det känns fruktansvärt grymt att på nytt förlora en match där en given poängchans går upp i rök, sa YIFs tränare Allan Lundbladh direkt efter slutsignalen. Trots rena medelhavsvärmen på Ystad IP satte båda lagen gasen i botten redan från början och redan efter knappa sju minuter hade resultattavlan kunnat visa 1-1. Bästa chansen hade Jens Ask i hemmalaget, som ställdes helt fri med serietreans målvakt, men avslutet var knappast av division två klass. Hemmalaget försökte återstoden av halvleken att konsekvent utnyttja de ytor som ett starkt försvarsspelande Högaborg emellanåt släppte till och visst skapades en och annan farlighet. Under resten av en spelmässigt skaplig halvlek, bytte lagen chanser med varandra, men genom starkt spel av hemmamålvakten Mattias Svensson,blev första halvlek mållös. Med tanke på YIFs förhållandevis stora bollinnehav under matchens första 45 minuter hade större rörlighet på den sista tredjedelen av planen förmodligen kunnat resultera i ytterligare vassa målchanser. Nu tvingades hemmalaget slå den avgörande passningen för snabbt och det öppnade ibland för snabba omställningar från gästerna. Även den andra halvleken inleddes med frisk och frejdig offensiv och efter en härlig djupledslöpning av högerbacken Dan Mårtensson, tilldelades YIF halvlekens första hörna. Jonas Andersson stegade ut till flaggan och slog en perfekt hörna, som Jens Asks snyggt nickade in till 1-0. Inte oväntat flyttade gästerna snabbt upp positionerna och vid ett par tillfällen osade det hett kring Ystads IFs mål. Hemmalaget lyfte dock upp spelet på nytt och när knappt 30 minuter återstod fick, som sagt, Johannes Berglund sin jättechans att sätta spiken i kistan och dryga ut hemmalagets mariginal till kvalstrecket till fem poäng. Efter det att hemmatränaren strax därefter tvingats göra ett antal omdisponeringar i laget, bland annat dra ner hyperfarlige forwarden Jens Ask till yttermittfältet kom Högaborgs kvitteringsmål. Efter en frispark blev det rena hönsgården i hemmalagets straffområde och med klackens hjälp kvitterade Christoffer Skoog in 1-1. Men hemmalaget lät sig inte nedslås av detta och när Johannes Berglund gick omkull i en duell med gästernas målvakt i straffområdet ville hemmalaget ha en straffspark. Matchavgörandet kom när en kvart återstod. Ett missförstånd mellan två av YIFs bästa spelare,målvakten Mattias Svensson och mittbacken Christian Andersson gav Daniel Waldh en gratischans som han iskallt utnyttjade. - Vår ork tog slut efter en inledning på andra halvlek där vi stressade iväg passningar och mest fick ägna oss åt att jaga boll och därför hade vi inga krafter att trycka tillbaka Högaborg och försöka få in en kvittering den sista kvarten. - Nu stundar två hyperviktiga matcher, närmast Laholm på hemmaplan och Leikin borta och poäng är helt nödvändigt för att vi ska få lite andrum under de avslutande omgångarna, sa Allan Lundbladh.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons