YIF imponerade mot H43

Trots att YIF kom till spel med enbart hälften av sina A-lagsspelare blev det en enkel seger mot H 43 i första matchen i Prologen i Lund. YIF vann med komfortabla 27–20 efter redan avgjort i den första halvleken.
Sport • Publicerad 4 september 2009
Linus Bolin var riktigt duktig när YIF besegrade H 43 i Prologen. Bild: Albin Brönmark
Linus Bolin var riktigt duktig när YIF besegrade H 43 i Prologen. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Precis som i fjor har YIF valt att dela upp spelarna på två jämbördiga lag som spelar varannan dag i träningsturneringen.

Första halvan skötte sig således utmärkt och hade inga bekymmer med att besegra H 43.

YIF var kollosalt överlägset framför allt i den första halvleken då man gick till pausvila med en ledning med hela 15–6.

– Jag tycker faktiskt vi spelade riktigt fint, menade också en nöjd YIF-tränare Torben Winther som hittade flera ljuspunkter utöver själva segern.

– För det första att vi orkade med bara en halv A-lagsuppställning (YIF kompletterade med ett antal juniorer som fick chansen i slutet av matchen) och att vi hade ett riktigt bra försvarsspel plus att Linus Bolin stod riktig bra i målet. Jag har inte exakta siffror men han hade helt klart en mycket hög räddningsprocent, menade Torben som hittade mer att glädjas åt.

– Trots att Linus kanske inte är en utpräglad kontringsmålvakt tycker jag vi fick rätt bra tryck i vårt kontringsspel ändå. Och jag tycker också att Konrad (Rasmussen) styrde upp spelet fint med sina tempoväxlingar. Men även om det var mycket som var bra saknade jag trots allt lite dynamik hos en del spelare men det kommer säkert.

Du valde att nästan enbart spela med ett 6–0-försvar. Varför?

– Dels för att vi skulle orka. Och sen fanns det ingen anledning att ändra till ett offensivt försvar när Waffe (Martin Walfridsson) Björn Grön, Hasse (Karlsson) och Pierre Hammarstand var så duktiga i mittförsvaret.

YIF skaffade sig snabbt tremålsledning som växte till nio i paus efter bland annat sex mål av en glödhet Hasse Karlsson.

I den andra halvleken spelade förre IFK Ystadmålvakten Linus Persson upp sig i Lundamålet vilket resulterade i att H 43 kunde vinna den andra halvleken.

I dag väntar IFK Trelleborg för YIF:s andra uppsättning (17).

Ystads IF–H 43 27–20 (15–6)

Y:Hasse Karlsson 8, Björn Grön 5, Niclas Ekberg 5 (1), Pierre Hammarstrand 3 (3), Konrad Rasmussen 3, Tim Rix 2, Martin Walfridsson 1.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.