Annons

YIF jagar landslagsman

Serben skickades hem.Nu siktar Ystads IF in sig på en annan potentiell storskytt. En vänsterhänt högernia med landslagsmeriter är på gång till klubben.
Sport • Publicerad 26 januari 2005

Som YA-sporten tidigare berättat jobbar Ystads IF intensivt för att förstärka truppen, både till slutspurten av allsvenskan och inför nästa säsong. Nyligen provspelade serben Ivica Kankaras för klubben men denne åkte hem utan att erbjudas något kontrakt.

Nu går jakten i stället vidare och det främsta villebrådet är en spelare som säkerligen skulle gå direkt in i laget.

Annons

YIF har nämligen siktet inställt på en utländsk niometersspelare.

Med landslagsmeriter.

Tränaren Robert Hedin är först förtegen när ämnet kommer på tal, men säger sedan:

– Hm…ja, det kanske kan stämma…

Kanske?

– Vi söker efter spelare hela tiden, framför allt inför nästa säsong. Och vi har kanske hittat den vi söker. Han är landslagsmeriterad och vänsterhänt och har lite problem med sin nuvarande klubb. Mer vill jag inte säga.

Högernia?

– Just det.

Mer talför är Hedin när söndagens seriefinal kommer på tal. Alingsås kommer till Österporthallen för att försvara sin position som seriens bästa lag.

Men västergötningarna tappade poäng mot AIK i tisdags och visade där mänskliga tecken för första gången på länge.

Annons

– Jag blev förstås överraskad över resultatet. Men AIK har blivit bättre och bättre ju längre säsongen lidit. Alingsås är som jag ser det ett väldigt komplett lag utan egentliga svagheter. De blir svåra att besegra men om vi spelar på topp så har vi en bra chans att rubba dem, säger Robert Hedin som tror sig ha bra koll på hur Alingsås spelar – och hur de ska besegras.

Att YIF har kapacitet att vinna mot Alingsås visade man inte minst i lagens möte i höstas. 32–32 slutade den matchen men YIF kunde mycket väl ha kommit undan med båda poängen.

Laget laddar som vanligt inför den heta fajten men störs av skyttekungen Tony Hedins skada.

– Ja, det ser inte bra ut för Tony. Risken är stor att han inte kan spela på söndag heller, säger brorsan Robert med bekymrad röst.

Men Alingsås har också bekymmer med sin skyttekung, finländaren Teddy Nordling. Nordling är på landslagsuppdrag med Finland och kan inte medverka i veckans träningar.

YIF drabbades förresten av ytterligare en jobspost i går. Mittsexan Urban Wangel, som missat hela säsongen på grund av en knäskada men som siktat in sig på comeback den här månaden, fick i går beskedet att det inte blir mer spel den här säsongen.

Den där utländske landslagsmannen kan alltså verkligen behövas i YIF:s vilda jakt efter en plats i svensk handbolls finrum.

Konstantin Foussianis

HANDBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons