Annons

YIF klart för SM-final – Ludvig Hallbäck 17-målsskytt!

Ystads IF:s juniorer är laget med nio liv. På ett smått mirakulöst sätt kravlade man sig vidare till SM-semifinal och väl där kämpade man ner Eskilstuna Guif med 32-29. Nu jagar YIF guldet och möter Sävehof i finalen klockan 15!
Handboll • Publicerad 5 maj 2019
Ludvig Hallbäck var stor dominant
Ludvig Hallbäck var stor dominantFoto: Andreas Hillergren/TT

YIF har nått finalen under SM-slutspelet i Uppsala efter två segrar och två förluster. I normala fall räcker inte det för att ta sig hela vägen, men eftersom tre slag alla slog varandra i gruppspelet blev det målskillnaden som fick avgöra. Och den visade sig vara till YIF-killarnas fördel. Skåningarna gick alltså vidare med bara två poäng från gruppspelet.

I söndagsmorgonens SM-semifinal mot Eskilstuna Guif hamnade YIF tidigt i underläge med bland annat 1-4 och 2-5. Men sedan tuggade sig skåningarna i kapp. I halvtid var ställningen 15-14 och fram tills dess hade Ludvig Hallbäck gjort inte mindre än nio av YIF:s 15 mål. Stor uppvisning av landets hetaste handbollstalang.

Annons

Och hans show fortsatte efter paus. När matchen blåses av hade Ludvig Hallbäck svarat för smått otroliga 17 mål. Och då ska man veta att matcherna på juniorsidan ”bara” varar i 50 minuter.

I söndagens SM-final ställs YIF mot Sävehof, som överraskande besegrade Lugi med 21-20.

Tre viktiga kuggar i YIF: Truls Landgren, Ludvig Hallbäck och Albin Nerman.
Tre viktiga kuggar i YIF: Truls Landgren, Ludvig Hallbäck och Albin Nerman.
Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons