YIF kryssade med nio utespelare

Med fyra man i U-EM och fyra man på skadelistan åkte Ystads IF :s handbollsherrar till Helsingborg för att mäta krafterna mot Olympic/Viking.
Sport • Publicerad 16 augusti 2004

Och i slutminuten av träningsmatchen såg Ystadslaget ut att vara det starkaste av de två. Man ledde med ett mål, men hemmalaget lyckades kvittera och därmed fick en jämn match ett rättvist resultat, 26-26. - Jag är nöjd. Men det blev lite avslaget med tanke på att så många inte var med. Men de som var med fightades bra och truppen är ju ännu inte riktigt klar, säger Anders Larsson, lagledare i Ystads IF. Under matchens första halva hade Olympic ett visst övertag. Laget ledde med sex mål med några minuter kvar till paus. Men YIF reste sig och lyckades gå till halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge. I andra halvlek fick bortalaget upp farten ännu mer, gick ikapp och förbi och var på slutet alltså nära att vinna. - Men det var jämnt skägg tycker jag. Oavgjort var rättvist, helt klart, säger Larsson. Målvaktsförvärvet från Alingsås, Peter Carlsson, visade att han kommer att bli en tillgång under säsongen. Bland utespelarna märktes Martin Walfridsson, för dagen linjespelare, mest. - Grundspelet och de tekniska felen måste vi jobba med. Och kontringsspelet fungerade inte riktigt som det ska. Till helgen väntar Allehanda Open för Ystads IF och Anders Larsson hoppas att laget kan höja sig minst ett snäpp från matchen mot Olympic framöver. - Lite högre kvalitet vill man ha med tanke på att vi ska spela i division ett.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.