Annons

YIF ligger lågt

Till skillnad från storebror IFK har Ystads IF inga tankar att vinna turnering. Målsättningen är betydligt blygsammare än så.
Sport • Publicerad 21 augusti 2002

- Turneringen ger oss fyra rejäla genomkörare mot högkalibrigt motstånd från högre serier. Kan vi ta en eller annan pinne på vägen är vi mer än nöjda. Vi har allt att vinna och ingenting att förlora, säger YIF-tränaren Stefan Nilsson som självfallet inte har givet upp hoppet om avancemang från gruppen detta till trots. - Ajax har vi sett mot IFK Malmö och dom är riktigt bra, fysiskt stabila, med bra spelare och bra målvakter. Dom kommer vi inte att kunna rubba. Men min förhoppning är att vi ska kunna göra jämna matcher mot såväl Lugi som Dennis, fortsätter Stefan Nilsson, stärkt i självförtroendet efter den hyggliga insatsen mot Alingsås i helgen. - Alingsås är bättre i år än i fjor. Så även om vi förlorade är jag nöjd med den insatsen. Vad har du för förhoppningar rent spelmässigt när det gäller Allehanda Open? - Att vi kan hålla en högre nivå under en längre spelperioder både i anfallsspelet som i försvarsspelet. Att vi inte lyckats med detta tidigare beror nog inte på att vi inte orkar rent konditionsmässigt utan det beror nog mer på att vi inte orkar rent mentalt, säger Stefan Nilsson som dessvärre har lite skadeproblem inför turneringen. Nyförvärvet och linjespelaren Börje Fennhagen är ännu inte återställd i den stukade foten och därtill är Richard Nilsson långtidsskadad. Det gör att han precis som mot Alingsås får förlita sig till Ola Netterheim som ende mittsexa. Därtill är Oscar Erixon opererad i handen men är på gång och deltar förmodligen liksom Linus Rasmussen som är på gång efter sin axeloperation. - Men Linus kommer nog att rätt så sporadiskt, avslutar Stefan Nilsson.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons