YIF möter Sheffield Wednesday

Det är årets match på Ystads idrottsplats. Ystads IF möter Sheffield Wednesday i fotboll. Då är det långt ifrån säkert att hemmaspelarna får starkast publikstöd.
Sport • Publicerad 19 juli 2002

- Senaste rapporten vi fått säger att det kommer minst 500 engelska supportrar. De var tydligen 400 när Sheffield Wednesday mötte FC Köpenhamn och sedan skulle ytterligare hundra komma hit över helgen, säger Rune Karlsson, kassör i Ystads IF. Förbered er med andra ord för en fotbollsfest i eftermiddag. Sheffield Wednesdays supportrar har ramat in matcherna tidigare i veckan på ett fint sätt. Laget spelade 1-1 mot FC Köpenhamn och besegrade därefter en Trelleborgskombination med 4-1 inför drygt 1 100 åskådare på Vångavallen. Under Sverigebesöket följs laget av flera journalister och på klubbens hemsida finns bilder och fylliga rapporter från träningsmatcherna. - Vi har meddelat att pressläktaren inte består av mer än en träbänk så de är förvarnade. Kommunen köpte en burk färg så bänken är åtminstone nymålad, säger Rune Karlsson och skrattar. - Man får ett mycket proffsigare intryck av Sheffield Wednesday än av Grimsby som var här förra året. Vi fick veta att Sheffields materialförvaltare ville vara på idrottsplatsen redan klockan 11 så att han skulle få ordning på allting innan matchen börjar, säger Rune Karlsson. Avspark sker klockan 15. YIF ställer upp med följande lag: Mattias Svensson - Andreas Lönnborn, Christian Andersson, Peter Jönsson, Fredrik Hedberg - Dan Mårtensson, Peter Göransson, Andreas Persson, Jonas Andersson - Johannes Berglund, Jens Ask. På bänken sitter Joakim Olofsson (mv), Daniel Moberg, Daniel Green, Martin Andersson och Andreas Ipsen. Även om det handlar om en vänskapsmatch är mötet med Sheffield W en av säsongens absoluta höjdpunkter för Ystads IF. - Spelarna har snackat om den här matchen väldigt länge. Det kommer vara ett taggat YIF som går in på planen och för engelsmän brukar det vara fullt ös i alla lägen. Vi kan kanske störa ett lag som Sheffield Wednesday i en av 15 matcher och det blir kanske just den matchen, säger YIF:s tränare Allan Lundbladh som hoppas att även hemmalaget får ett stort publikstöd. - Om det kommer 500 engelsmän vore det skandal om det inte kommer lika många härifrån. De som säger att de är fotbollsintresserade borde inte missa en sån här match.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.