GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

YIF:s materialare firade – drog hälsenan: ”Blev så jäkla glad!”

När slutsignalen gick och YIF hade tagit sig till SM-final i handboll tog materialförvaltaren Jörgen Rydberg, 57, ett glädjeskutt ut på planen – och drog hälsenan. Nu missar han SM-finalen mot IFK Skövde.
– Bättre att det här händer mig än Kim Andersson, säger Rydberg till YA.
Handboll • Publicerad 18 maj 2022 • Uppdaterad 19 maj 2022
Jörgen Rydberg, materialförvaltare i YIF, skulle ge sig ut och fira tillsammans med Kim Andersson och kompani. Men han kom inte så långt...
Jörgen Rydberg, materialförvaltare i YIF, skulle ge sig ut och fira tillsammans med Kim Andersson och kompani. Men han kom inte så långt...

Elitidrott är ingen hälsokur.

Fråga Jörgen Rydberg, som är materialförvaltare i Ystads IF.

När YIF hade vänt ett svårt underläge mot Sävehof i den fjärde SM-semifinalen visste jublet inga gränser i Ystad Arena.

En av många som drogs med i segeryran var Jörgen Rydberg. Direkt på slutsignalen började han jubla tillsammans med Dalibor Doder på YIF-bänken. Sedan skulle han ge sig ut på planen och fira tillsammans med spelarna.

Han kom en halv meter.

– Sedan kände jag att någonting hände. Det kändes som om någon körde på mig med vattenvagnen. Jag hann tänka ”vad ska någon med vagnen till nu, det är ju jag som kör den”. Jag vände mig om - och det fanns ingen där.

Vad tänkte du då?

– Nämen, då förstod jag direkt att det var hälsenan som hade pajat. Det var inget att tveka på, jag kände att den var av.

Vad gjorde du då?

– Ja, vad skulle jag göra? Det fanns 2 300 åskådare i arenan och en stor tv-publik som följde sändningen. Då kan man inte lägga sig ner och dö liksom. Jag låtsades som ingenting och firade så gott det gick.

Hade du inte ont?

– Inte så farligt ändå. Jag tog mig som vanligt in i omklädningsrummet. Men när jag väl var där kunde jag inte låtsas längre. Då la jag mig på britsen. Först undrade spelarna vad jag hade där att göra – men sedan förstod de...

YIF:s lagläkare Daniel Jerrhag undersökte materialförvaltaren och konstaterade att hälsenan var av. Jörgen Rydberg fick smärtstillande.

– Sedan hämtade Jerrhag mig halv åtta på morgonen och körde mig till sin klinik. Där fick jag en ”walkboot” och den ska jag gå med i åtta veckor. Det blir segt. Men jag är glad att det inte drabbade någon spelare, de behövs mer än jag.

Du måste ha blivit extremt glad, där på slutsignalen?

– Det är klart. Grabbarna gjorde en fantastisk halvlek och vann de sista 25 minuterna med nio bollar. Mot Sävehof – i en semifinal!

Två materialare i Ystads IF hoppar båda runt på kryckor: Jörgen Rydberg och Bosse Nilsson.
Två materialare i Ystads IF hoppar båda runt på kryckor: Jörgen Rydberg och Bosse Nilsson.

Extra oturligt för YIF är att den andra materialförvaltaren, Bosse Nilsson, också är skadad och går på kryckor. Nu har Onni Andersson ryckt in som en ”ny på jobbet" under SM-finalerna.

– Jag åker inte med upp till Skövde men kommer i övrigt att vara med laget som vanligt. Men det är klart, att jag är begränsad i vad jag kan göra, säger Rydberg, som också har tvingats till sjukskrivning på sitt arbete på XL Bygg i Ystad.

– Jag är sjukskriven till 50 procent och har blivit omplacerad till kassan.

Hur går det i SM-finalen?

– Det är en jäkla härlig stämning i det här gänget. Chansen finns till SM-guld, helt klart, säger Rydberg, som ska följa den torsdagens match på tv.

Med benet i högläge.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.