Annons

YIF utklassat av Stavsten

18-8 i pausen säger det mesta men inte allt! Det spel Stavsten bjöd på under den inledande halvleken var av svensk eller kanske snarare dansk elitklass, där målvakten Johan Nilsson elegant hängde med i uppvisningen.
Sport • Publicerad 19 oktober 2002

Som mest ledde Stavsten med elva bollar men till sist skrevs siffrorna till 31-24 efter 18-8 i halvtid. YIF-spelarna tvingades agera statister under den inledande halvleken, när Stavsten bjöd på säsongens klart bästa spel och det var många ingredienser som präglade den inledande uppvisningen och bakom det allra mesta fanns danskar men en och annan rutinerad svensk gladde också hemmapubliken lite extra. Samtidigt gjorde Johan Nilsson den ena paradräddningen efter den andra. Till sist kom han upp i 15 kvalificerade räddningar och på hans konto finns också ett eget mål bakom Artur Zareba till 24-14. Artur hade då ersatt Nevres Besic efter pausvilan. Även om Artur spelade aningen bättre kom varken målvaktsduon eller övriga YIF-are upp i hemmaspelarnas standard. Även om Tony Hedins kanon mullrade vid sammanlagt sju tillfällen och där Patrik Nilsson blev utsedd till bäste YIF-are. Det var först under den andra halvleken, när Stavstens seger redan var klar, som YIF kom igång med målskyttet och så här säger tränaren Mats Ljunggren efter matchen. - Andra halvlek var en helt annan match. Vi är uppe i 28-24 med fyra minuter kvar och har bollen. Tyvärr räckte det inte ända fram. Men jag tror att de blev lite tagna när vi gick ut och punktmarkerade i slutet av matchen. Varför gjorde ni inte det tidigare? - Ja, säg det. Det är alltid lika enkelt att vara efterklok. Nu har vi Warta hemma på söndag i nästa vecka och vi får hoppas att vi har hämtat oss tills dess. Men vi måste vara besvikna nu - vi åkte hit och hoppades i alla fall att få med oss en poäng hem. Tyvärr var matchen punkterad redan i pausen. Tio mål är för tungt att hämta in, men vi gjorde i alla fall ett försök, säger Mats och fortsätter: - Ja, vad ska man säga? Första halvleken var fruktansvärt bedrövlig, den andra åtminstone något lite bättre. Var ni dåliga eller Stavsten bra? - Det var väl en kombination. Vi var oerhört dåliga och de var bra. Tyvärr släppte vi deras linjespelare fullständigt i hela första halvlek. Vårt försvarsspel fungerade helt enkelt uselt. - Ingen, inte ens Tony Hedin, förtjänar att komma från den här matchen med ett godkänt betyg.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons