Annons

YIF vann Nils Holgersson Cup

– Fantastisk målvakt!Orden kom från Ystads IF:s tränare, Nils-Erik Persson, efter turne-ringen. Och de syftade på Magnus Ringdahl som höll nollan mot Sjöbo i finalen av Nils Holgersson-cupen och därmed blev en av segerlagets matchhjältar.
Sport • Publicerad 24 januari 2005
Enligt tränare Nils-Erik Persson var Ystads IF rejält nedtränade inför Nils Holgersson-cupen. Fysiken räckte ändå. Efter stabilt spel tog man sig ända upp på tronen efter att i finalen besegrat Sjöbo med 2–0. BILD: Thorsten Persson
Enligt tränare Nils-Erik Persson var Ystads IF rejält nedtränade inför Nils Holgersson-cupen. Fysiken räckte ändå. Efter stabilt spel tog man sig ända upp på tronen efter att i finalen besegrat Sjöbo med 2–0. BILD: Thorsten PerssonFoto: 

Han reflexräddade frilägen, han visade spänst när han ett par gånger tippade bollar till hörna. Och främst av allt – YIF:s Magnus Ringdahl vägrade släppa in en enda boll i finalen. Sjöbospelarna försökte flera gånger, men YIF-målvakten var omutlig.

– Det var en blandning av tur och skicklighet, säger Ringdahl.

Annons

Matchen präglades av två bra målvakter. Johan Larsson i Sjöbomålet gjorde ett par sylvassa ingripanden.

Han räddade bland annat två volleystyrningar från Ernad Kovacevic, skott som såg ut som givna mål innan Sjöbomålvakten dök upp i sista stund.

Men innan dessa kanonräddningar hade just Kovacevic gett YIF ledningen. I den trettonde minuten dunkade han in matchens första mål. Helt otagbart.

Förutom bra målvakter präglades matchen även av tufft spel. Till och med fult spel emellanåt, vilket resulterade i en handfull varningar och en utvisning.

– Det ska vara hårt i en final. Man ska ge och ta, säger Ringdahl.

Det vinnande laget var något tyngre än Sjöbo under de tjugofem minuter finalen pågick. Det var lite mer spel, lite mer finess och framför allt mer effektivitet över Ystads IF. – Vi är väl lite mer stabilt som lag än vad Sjöbo är. Men jag tycker att de blev bättre och bättre för varje match i turneringen, säger Nils-Erik Persson.

Så var det även i finalen. Sjöbo åt sig in i matchen och flera gånger var det bud på kvittering.

Förmodligen hade man fått jubla i Sjöbolägret om inte Magnus Ringdahl hade vaktat YIF:s mål. I stället för kvittering blev det dock ytterligare ett mål för Ystads IF. Med ungefär en minut kvar att spela styrde Agon Bashotaj in bollen i öppet mål och matchen var därmed punkt-erad.

– Det kanske inte var världens gladfotboll men det gick ändå. Vi var lite sega i dag, säger Nils-Erik Persson, som nöjt konstaterade att hans mannar har genomfört inomhussäsongen på ett imponarande sätt denna vinter.

@04 byline skribent:

Annons

Ulf Gummesson

073–700 54 62

ulf.gummesson@allehandasyd.se

FOTBOLL SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons