Annons

Ystad förlorade första finalen

Handboll • Publicerad 28 maj 2021
Ludvig Hallbäck gjorde sex mål i den första European Cup-finalen, men fick ändå se sitt Ystad förlora med 26–30 mot AEK Aten. Returen spelas på söndag. Arkivbild.
Ludvig Hallbäck gjorde sex mål i den första European Cup-finalen, men fick ändå se sitt Ystad förlora med 26–30 mot AEK Aten. Returen spelas på söndag. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter många om och men fick Ystads IF till slut dra igång European Cup-finalen i handboll. Men första finalen i bäst av två gick till AEK Aten.

Ludvig Hallbäck och Jonathan Svensson gjorde sex mål vardera, men fick se sitt Ystad förlora med 26–30 och skåningarna behöver lyfta sig ett snäpp till söndagens retur om det ska bli en titel.

Annons

AEK Aten har dock en fördel. Både fredagens "bortamatch" och returen spelas på grekisk mark, i Chalkis.

Ett positivt coronatest stoppade först Ystad från att åka till Grekland, men efter att finalen skjutits upp ser en mästare nu ut att kunna koras.

Tidigare under cupspelet har flera klubbar varit tvungna att lämna walkover när spelare drabbats av covid-19.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons