Annons

Ystads IF tog första segern i allsvenskan

YIF bärgar första segern i allsvenskan och segersången "bättre och bättre dag för dag" ljuder åter i laget.Men… – Det är fortfarande inte bra. Vi gör vad vi ska och inte ett dugg mer, säger tränaren Robert Hedin trots kassaskåpssäkra 38–27 borta mot Cyrus.
Sport • Publicerad 9 januari 2005

"Det kan i alla fall inte bli sämre" sa Robert Hedin efter matchen mot Lindeskolan i fredags.

Han hade rätt.

Annons

YIF spelade inte sämre, men heller inte så ofantligt mycket bättre när laget besegrade Cyrus T/S i går eftermiddag.

Och visst fanns det visst fog för Robert Hedins milt uttryckt återhållsamma tonfall efter storsegern i Idrottshuset i Jönköping.

YIF var nämligen långt ifrån bra spelmässigt, det var bara det att hemmalaget var mycket, mycket sämre.

– Ja, herregud, ja…, började Hedin när motståndet från "kyrk-stan" kom på tal som första punkt på agendan efter matchen. Samme Hedin sågade ju som du kanske minns, trots förlusten, premiärmotståndarna Lindeskolan ordentligt i fredags. "Katastrof" tyckte YIF-tränaren om norrettans segrarlag och frågan är då…eh…vad Hedin tyckte om Cyrus T/S efter matchen i går.

– Vad ska man säga? Det är ju pinsamt. Cyrus är nog det sämsta lag jag någonsin sett på den här nivån. Du såg ju själv, Karlskrona (bottengänget från den södra serien, reds anm) skulle köra över det här laget.

Det är lätt att hålla med såväl Hedin som Cyrus T/S egen tränare, Ystadsbekantingen (han var med om att spela bort YIF från guldet 1980) Claes Riberdahl, som inför matchen sa att hans lag nog inte är moget för allsvenskan.

Okej, visst syntes det tydligt att YIF-spelarna var rejält revanschsugna efter förlusten mot Lindeskolan senast och visst var gårdagens match ett fall framåt för Hedins pågar. Men… Cyrus första halvlek måste ha varit något av det sämsta ett allsvenskt lag har presterat i modern tid. Mängder av tekniska fel såväl som en orgie i missade skott och passningar gjorde att YIF kunde springa ifrån direkt i inledningen. I halvtid var ledningen uppe i nio bollar, 18–9, och resten av matchen blev en gäspning där Robert Hedin kunde kosta på sig att lufta hela bänken.

Som mest var YIF:s försprång uppe i 15 mål men i takt med att en viss mättnad infann sig hos gästerna kunde hemmalaget snygga till siffrorna något på slutet.

– Jag trodde att det skulle bli en jämnare match. Men vi vann och förhoppningsvis fick sig killarnas självförtroende en skjuts uppåt efter det här, säger Robert Hedin men fyllde samtidigt i:

– Försvarsspelet var inte bra i dag heller och vi pendlar alldeles för mycket i prestationerna. I slutet var det hur dåligt som helst.

Annons

Bland ljusglimtarna, förutom segern i sig, fanns niometersmännen Fredrik Larsson och Anders Jacobson. Den förstnämnde bjöd, förutom fem mål, också på ett flertal fina inspel och låg bakom en hel del matnyttigt i offensiv väg för YIF.

Det gjorde också linjekämpen Ola Netterheim som blev matchens bäste målskytt med åtta fullträffar. Att YIF trots långtidsskadade Urban Wangels frånvaro (han ska testas den 24/1) har det väl förställt på Olas position underströks när Richard Nilsson kom in och sköt fyra mål på lika många skott i den andra halvleken.

Så jodå, nog finns det anledning till viss framtidsoptimism för Ystads IF.

Bättre och bättre dag för dag…

Konstantin Foussianis

0411-55 78 72

konstantin.foussianis@allehandasyd.se

HANDBOLL JÖNKÖPING
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons