Annons

Ystadsfäktare fortfarande totaletta

Andreas Nicolaidis, Ystads Fäktklubb, slutade på tredje plats när Mastersserien fortsatte i Örebro och är därmed fortfarande i totalledning i florettklassen äldre ungdom.
Sport • Publicerad 14 oktober 2002

I konkurrens med 37 andra pojkar gick Andy obesegrad genom sina två poolomgångar vilket gjorde honom fjärderankad inför direktelimineringen. Ystadsfäktaren slog ut Filip Karlsson i kvartsfinalen och stötte sedan på Kungsbackas Rikard Landén i semin. Senast möttes de i en final med Andy som segrare - nu blev det ombytta roller. Landén vann med 15-13. Totalt är det dock fortfarande fördel Andy men nu har han bara en poängs försprång till just Rikard Landén. Andreas Nicolaidis tävlade även mot äldre motståndare i kadettklassen och slutade där på nionde plats efter sorti i åttondelsfinal. Dit gick även klubbkompisen Sasha Kasloff som slutade tia. Simon Stridh gjorde en stark insats i florett yngre ungdom och nådde sin främsta Masters-placering hittills genom att bli sexa. Han gick in i direktelimineringen som sjätterankad och avancerade till åttondelsfinal. Där åkte han ut mot totaltvåan med siffrorna 8-10. Niklas Lindhe höll sig väl framme i florett äldre ungdom och slutade på åttonde plats. Han åkte ut i kvartsfinalen med minsta möjliga marginal, 10-11. I kadetternas värjtävling hade varken Alexandra Nicolaidis eller Sasha Kasloff en speciellt lyckad dag. Alexandra slutade på 16:e plats och Sasha blev 22:a.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons