Annons

Ystadskillar tog EM-brons i Sevilla

De var ute efter guldet – men återvände med ett brons. Ystadskillarna Tim Moström, Olle Balksäter och Tobias Wiege hade blandade känslor efter junior-EM i amerikansk fotboll.
Sport • Publicerad 6 september 2011
Tre Ystadskillar kom hem med vardera ett brons från junior-EM i amerikansk fotboll. Från vänster: Tim Moström, Tobias Wiege och Olle Balksäter. Foto: Privat
Tre Ystadskillar kom hem med vardera ett brons från junior-EM i amerikansk fotboll. Från vänster: Tim Moström, Tobias Wiege och Olle Balksäter. Foto: PrivatFoto: Privat

Ystadsklubben Ytown Rockets hade inte mindre än tre spelare med i JEM-slutspelet, som avgjordes i Sevilla.

I kvartsfinalen blev det seger mot hemmanationen Spanien. Mot Frankrike i semifinalen hade man länge greppet men ”ställde till det” mot slutet av matchen.

Annons

– Ja, vi gjorde några mindre bra grejor den sista kvarten. Det kändes snöpligt att förlora. Vi var ute efter guldet och hade greppet om matchen, säger Olle Balksäter.

I stället för att göra om slutsegern fick de svenska juniorerna hålla till godo med en bronsmatch. Här visade Sverige sin klass och besegrade Tyskland relativt klart.

Alla tre Ystadskillarna spelade i försvaret och skötte sig bra.

I och med bronset är Sverige klart för junior-VM i Texas nästa sommar.

– Det blir något alldeles extra. Några problem att hitta motivation under vinterträningen finns inte. Det är klart att man siktar på att bli uttagen, säger Olle Balksäter.

Olle och Tobias Wiege har båda ett år kvar som juniorspelare. Däremot är Tim Moström för gammal för att bli aktuell för JEM-truppen nästa år. Tim får i stället försöka slå sig in i det svenska seniorlandslaget.

Ann-Louise Olander
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons