Annons

Ystadskille bäst i världen

Häromveckan blev han svensk mästare i lag. Marcus Larsson, bangolfaren från Ystad, behövde inte vänta länge på nästa fullträff.
Sport • Publicerad 12 augusti 2002

I helgen blev han juniorvärldsmästare när Sverige krossade allt motstånd i Tyskland. Inte ens hemmanationen var i närheten av att störa svenskarna. - På förhand var det vi och Tyskland som skulle slåss om guldet men det var aldrig någon fara. Vi ledde hela tiden och hade 25 slag tillgodo inför sista dagen, säger 19-årige Marcus och påpekar inte helt oväntat: - Det här är det största jag varit med om. I juniorsammanhang bevisade Marcus Larsson i helgen att han tillhör världseliten. Förutom att han var en av sju spelare i det svenska guldlaget slutade han sjua individuellt (tredje bästa svensk) av hundratalet deltagare. - Jag spelade bra men ändå inte riktigt på topp. Jag var sex slag från individuell medalj men totalt sett får jag vara nöjd. JVM spelades på både filt och eternit. Spelarna gick fyra rundor på respektive underlag och räknade ihop sina resultat. - Det var lite svårt att ställa om och rakbanorna på filt var lite oärliga. De betedde sig inte likadant varje gång. 26 slag var min bästa runda på filt och 19 på eternit, säger Marcus. Efter den här säsongen lämnar han juniortiden bakom sig men tro för den sakens skull inte att ambitionerna försvinner. - Senior-VM går i Tyskland och jag ska göra allt för att ta mig dit. Det är stor skillnad på junior och senior så det gäller att jag spelar riktigt, riktigt bra. Marcus Larsson är inte ensam om att sätta sydöstskånsk bangolf på kartan. Syskonen Jennie och Natalie Andersson, Ystads Bangolfklubb, tog medaljer av alla tre valörer i junior- respektive ungdoms-SM. 13-åriga Natalia tog guld i USM på eternit i Umeå och grejade bronset på filt. Storasyster Jennie blev sensationellt silvermedaljör i JSM som spelades i Borås. Hon besegrade en rad juniorlandslagsspelare men fick ge sig mot Sandra Nordin, Sundsvall.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons