Annons

Ystadsspelaren Robert Andersson: "Nu vågar man inte tro på någonting längre".

I maj kom glädjebeskedet som fick en hel stad och ett hel lag att andas ut. Nordhorn hade räddats undan konkurshotet och klubben skulle få licens att fortsätta spela i Bundesligan.
Sport • Publicerad 15 augusti 2002

Det var med det beskedet som Robert "Knirr" Andersson reste hem till Ystad för några sköna semesterveckor. När han nyligen återvände till Nordhorn kom kallduschen: Den nya sponsorn har ännu inte betalat ut några pengar och klubben befinner sig åter på fallrepet. - Det känns som att allt som sagts tidigare varit lögner. Nu vågar man inte tro på någonting längre, säger Robban till YA-sporten. Just nu råder alltså total förvirring i Nordhorn, den uppkäftiga småklubben i tysk handboll som blivit rena svenskkolonin i Bundesligan. När YA fick tag i Robert Andersson - SM-guldhjälte för YIF 1992 - på onsdagskvällen var han på väg till ett krismöte. På torsdagen ska ytterligare information ges till spelarna om vad det är som håller på att hända i klubben. Robert Andersson bekräftar att spelarna inte fått någon lön under hela sommaren. - Det är riktigt. Vad jag hört har det nya sponsoravtalet inte trätt i kraft och det verkar som om det inte blir någonting av med det heller. Men jag har inga klara besked just nu. Allting kommer att klarna de närmaste dagarna. Nordhorn blev tvåa i Bundesligan i våras, knappt slagen av Kiel med bland andra Stefan Löfgren, Magnus Wislander, Staffan Olsson och Mattias Andersson i laget. I mitten av maj tillkännagavs vid en presskonferens att Nordhorn fått ett par stora sponsorer och att den konkurshotade klubben därmed var räddad. I en YA-intervju 15 maj sa Nordhorns tränare, Ystadbekantingen Kent "Harry" Andersson, följande: "Utan den här turbulensen, som inte minst påverkat träningarna, tror jag att vi redan hade vunnit serien. Robert Andersson andades ut efter glädjebeskedet i mitten av maj. Men nu är han besviken på alla brutna löften och förvirrad när det gäller den fortsatta karriären. -Jag vill ha en trygg tillvaro och känner inte för att stanna i den här miljön. Är en flytt tillbaks till Ystad ett alternativ? - Ja, visst är Ystad aktuellt. Men, som sagt, först måste jag informera mig om vad det är som håller på att hända i klubben. Vi får se vad som händer, avslutar Robban.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons