Ytown Rockets U-17 klart för SM-final

För första gången sedan 2003 har Ytown Rockets tagit sig till en SM-final efter att klubbens duktiga U17-lag besegrat STU Northside Bulls på hemmaplan. 20-0 slutade matchen, men det var jämnare än vad siffrorna visar.
Sport • Publicerad 15 september 2009
Ystads Andreas Persson(med nummer 54) på väg fram med god hjälp av lagkamraterna Måns Offerlind(24), Zackaria Ettasi(27), Tim Reinejes-Jönsson(70) och Alexander Frank(77). I SM-finalen väntar Limhamn.
Ystads Andreas Persson(med nummer 54) på väg fram med god hjälp av lagkamraterna Måns Offerlind(24), Zackaria Ettasi(27), Tim Reinejes-Jönsson(70) och Alexander Frank(77). I SM-finalen väntar Limhamn.Foto: 

– Ja, resultatet speglar väl inte riktigt matchen. De stod upp bra i mitten och vi hade svårt att komma igenom. Vi tog yards på dem hela tiden men det gick långsamt framåt, sa U17-lagets chefstränare Sebastian Johansson, som dock kunde se sitt lag segra säkert till slut. Hemmalaget hade nämligen 8–0 i halvtid efter en touchdown signerad Robin Rasmusson och ett vällyckat extrapoängsförsök. Ju längre matchen led desto bättre grepp fick Rockets om matchen, mycket tack vare en defense som stängde igen totalt.

– Ja, STU hade ingenting alls framåt, sa Sebastian Johansson belåtet och hyllade hela sitt kollektiv med Robin Rasmusson och Andreas Persson som individuella toppar. Extra plus bör förstås även tillfalla de defensiva backarna samt lagets offensiva linje. I den helskånska finalen, som spelas nu på lördag på Zinkensdamm i Stockholm, väntar rivalerna från Limhamn Griffins.

– Det blir en riktigt tuff match. Båda lagen har många spelare med i Skånelaget och senast delade vi buss när vi åkte på turnering, så vi känner varandra väldigt bra. Jag tror att vi har en bra chans att vinna, menar Sebastian Johansson, som eventuellt får klara sig utan duktige Markus Persson i finalen.

– Markus åkte på en skada mot STU, och det är inte säkert att han kan vara med på lördag. Men vi hoppas att han kan, han var riktigt bra i semin.

Ystad–STU 20–0 (8–0)

Y: Robin Rasmusson 12, Andreas Persson 6, Oskar Ljunggren 2.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.