Annons

YVK:s herrlag återskapas

Ystads VK:s herrlag gjorde en satsning mot de högre serierna för några år sedan. Satsningen avbröts sedan och laget lades på is. Men nu tinar det upp igen. Till hösten kommer YVK åter ha ett herrlag i seriespel.
Sport • Publicerad 19 mars 2014
När YA besökte en fredagsträning i YVK var följande sextett på plats, från vänster: Kevin Granevärn, Gustav Thor, Marcus Trägårdh, Kevin Jönsson, Martin Bergman och Jonas Thun.
När YA besökte en fredagsträning i YVK var följande sextett på plats, från vänster: Kevin Granevärn, Gustav Thor, Marcus Trägårdh, Kevin Jönsson, Martin Bergman och Jonas Thun.Foto: Foto: Bass Nilsson
Jonas Thun och Kevin Jönsson är två av spelarna som har börjat träna med Ystads VK:s herrseniorer.
Jonas Thun och Kevin Jönsson är två av spelarna som har börjat träna med Ystads VK:s herrseniorer.Foto: Foto: Bass Nilsson
Kristian Göransson, ordförande i Ystads VK.
Kristian Göransson, ordförande i Ystads VK.Foto: Foto: Bass Nilsson

– Det är spikat ja, det kan man säga, säger Kristian Göransson, ordförande i Ystads VK.

Men allt är inte spikat i dagsläget. Vem som ska leda laget är oklart. Osäkerhet råder även kring hur många och vilka spelare som kommer ingå i truppen.

Annons

Men några spelare är klara. Och andra har visat intresse redan nu vilket ger en viss nedförsbacke mot att skapa ett kommande serielag.

Bakgrunden till att laget startas upp igen är att några spelare frågade om klubben kunde tänka sig att stå bakom en ny seniorsatsning. YVK ställde sig positiv till det och redan nu har man genomfört några träningspass.

Nuvarande stommen

Den nuvarande stommen av spelare består av de tidigare YVK-spelarna Kevin Jönsson, Rasmus Jönsson och Martin Bergman, som innevarande säsong representerar Svedala Volley. Dessutom sägs Andreas Eriksson, som även han spelat i YVK, vara intresserad av att spela. Vid sidan av dessa finns det ett flertal önskvärda namn, som de förra elitspelarna Gustav Persson och Lars Vidar Fossen.

– När det gäller mig, Rasmus och Martin så är det garanterat att vi kommer spela för Ystad nästa säsong, fastslår Kevin Jönsson, som var drivande bakom att återföda seniorvolleyboll för YVK:s herrar.

– Det var mitt förslag från början. Det tar för lång tid att pendla till Svedala och det kostar mycket också. Sedan hade det varit skoj att dra igång ett volleybollag i Ystad också. Då får pappa röra på sig med, säger Kevin Jönsson.

Volleybollprofil

Och med pappa menar han Ronny Jönsson, som är en volleybollprofil i Ystad. I nuläget är han skadad men Kevin är tämligen säker på att Ronny kommer spela när han är skadefri. Och i samme Ronny verkar det finnas en möjlig ledare för laget. Åtminstone om man frågar Kevin...

– Det finns säkert möjlighet till det, säger han.

Nåja, det återstår att se. Precis som hur det blir med spelartruppens storlek och utseende.

Annons

Men det är, som bekant, klart att YVK:s herrar åter får ett seniorlag.

Ett välkommet sådant.

– Det är viktigt för de unga killarna i klubben att få förebilder att se upp till. Satsningen grundar sig helt och hållet på att ungdomarna i klubben ska ha några att titta på. Det är viktigt, säger Kristian Göransson.

INTERNAL INTERNAL
Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons