Annons

Zlatan missar Barcelonamötet

Det heta återseendet blir inte av.
Sport • Publicerad 12 september 2011

När Milans spelare flög till Barcelona för morgondagens premiärmöte i Champions league fanns Zlatan Ibrahimovic inte med.

Den svenska stjärnan är ljumskskadad och stannade kvar i Milano.

Annons

Beskedet att Zlatan Ibrahimovic inte skulle följa med till Barcelona kom mycket oväntat. Före måndagens träning förklarade tränaren Massimiliano Allegri att Ibrahimovic skulle bilda anfallspar med troligen Pato mot Barcelona.

Men Ibrahimovic skadade sig under träningen. Enligt ett pressmeddelande på klubbens hemsida visade en första undersökning att han ådragit sig en ljumskskada. Klubben bedömer att det är tveksamt att Ibrahimovic kommer att kunna spela ligamatchen mot Napoli på söndag.

Ljumskarna som varit ett orosmoment under hela hans karriär. Redan vintern 2004, då han var i Ajax, hade Ibrahimovic så stora ljumskproblem att han tvingades lägga sig på operationsbordet. Han blev inte av med besvären för det.

Senast inför EM-kvalmatchen mot San Marino klev han av en träning redan efter uppvärmningen.

– Jag har fått en liten överbelastning i ljumsken – en reaktion på att jag spelade 90 minuter senast. Det var därför jag vilade i dag. Men det ska inte vara någon fara, sade Zlatan Ibrahimovic då.

Han spelade hela ligapremiären mot Lazio i fredags, då han även gjorde ett mål. Men på måndagen gjorde sig ljumskarna påminda igen.

Mötet mellan Barcelona och Milan på Camp Nou på tisdagskvällen är den verkliga stormatchen i premiäromgången i Premier league. Ur svensk synvinkel var Zlatan Ibrahimovic återseende med klubben han lämnade inför förra säsongen med så bittra ord extra krydda.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons