Annons

Zlatans näsa till salu

Den kapade näsan från Zlatan Ibrahimovics staty uppges vara till salu. En anonym grupp, som kallar sig "The Noze Club" har erbjudit Milanos borgmästare att köpa den för drygt 1,1 miljoner kronor.
Fotboll • Publicerad 15 april 2023
Milanos borgmästare ska ha fått erbjudande om att köpa den avsågade näsan från Zlatanstatyn. Arkivbild.
Milanos borgmästare ska ha fått erbjudande om att köpa den avsågade näsan från Zlatanstatyn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Erbjudandet kommer i ett mejl som skickats till Janne Grönholm (MP), ordförande för kulturnämnden i Malmö. Kopior av mejlet har skickats till bland andra den italienske borgmästaren Giuseppe Sala och skulptören Peter Linde, skriver Sydsvenskan.

Det bifogades också en bild på något som avsändaren hävdar är den kapade näsan.

Annons

Zlatanstatyn har haft ett kort, men hårt liv.

Den avtäcktes i oktober 2019 i Malmö. I november samma år blev det känt att Zlatan Ibrahimovic blivit delägare i MFF:s allsvenska konkurrent Hammarby.

Vandaliseringen av statyn började nästan direkt efteråt. Bland annat sågades näsan av samtidigt som den bronsfärgade statyn målades vit. I början av januari 2020 kapades benen på statyn och hela statyn välte. Den forslades då bort för renovering.

Även om den nu har restaurerats förvaras den fortfarande på hemlig plats.

Janne Grönholm har tidigare sagt att han anser att det inte är aktuellt att ställa upp statyn på flera år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons