Nyheter

82-åringen fortfarande försvunnen

Den 82-årige man som i söndags försvann från sitt hem i Sankt Olof, hade på tisdagseftermiddagen ännu inte hittats.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2012

– Vi har sökt på flera platser som mannen brukar hålla till vid, men utan framgång. Nu har vi tagit hjälp av en helikopter från Göteborg, berättar Marie Persson, informatör på Skånepolisen.

Mannen sågs senast vid sitt hem i Sankt Olof på söndagen. Härifrån har han troligtvis försvunnit tillsammans med sin cykel, iklädd gula regnbyxor och en cykelhjälm. Ett kännetecken är att han cyklar med överkroppen djupt böjd över styret.

82-åringen är förståndshandikappad och förlorar lätt uppfattnignen om tid och rum. Men han är vid god vigör i övrigt och kan cykla mycket långt. Han har tidigare tagit sig hela vägen till bland annat Malmö och Ystad.

Senast i december försvann mannen efter att han varit borta över ett dygn. I september var mannen borta i tre dagar och återfanns av polisen vid Knäbäckshusen efter ett tips.

Har du sett något som kan hjälpa polisen i sökandet, hör då av dig till 114 14.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.