Annons

120 kalvar räddade vid stallbrand

(Uppdaterad 13.44) Räddningstjänsten har nu släckt branden i ett stall med 120 kalvar. Branden startade strax före klockan 13 på en gård utanför Ramsåsa, väster om Tomelilla. Kalvarna, som släpptes fria under släckningsarbetet, håller nu på att fångas in igen och evakueras till ett annat stall. Samtliga djur klarade sig.
Tomelilla • Publicerad 1 mars 2003

Enligt räddningstjänsten ska branden ha startat när en mindre traktor, en så kallad bobcat, vält och fattat eld när den arbetade med att utfodra kalvarna. Gnistbildning uppstod och halm inne i stallet tog fyr. Halmen var dock fuktig och därför blev brandförloppet relativt långsamt. Däremot blev rökutvecklingen kraftig. Räddningstjänst från Tomelilla och Sjöbo kunde släcka branden innan någon del av stallet blev riktigt eldhärjat. Enligt preliminära uppgifter bedöms de materiella skadorna som små.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons