18-åring anhållen för misshandel

Helt oprovocerat slogs en 67-årig man till marken och sparkades av tre ynglingar på Grönegatan i Tomelilla i fredags kväll. Det berättar mannen för YA.
Tomelilla • Publicerad 28 januari 2002

En 18-åring yngling var ännu på måndagen anhållen, misstänkt för misshandeln. Ytterligare två ynglingar förhördes i helgen, men släpptes senare. De tre ynglingarna är misstänkta för att ha misshandlat mannen och först på tisdagen tar åklagaren Lena Bredstedt ställning till om 18-åringen ska begäras häktat eller om han ska släppas. Den misshandlade mannen berättar för YA att han mötte de tre ynglingarna på gatan på kvällen. De kom med ölburkar i handen, kallade honom för gubbe och sade någonting. - Jag hörde inte riktigt vad de sade, förklarar mannen. När han undrade vad ynglingarna sagt fick han ta emot en skur av slag och sparkar. - Jag tänkte att de sparkar ihjäl mig. Men på något sätt lyckades jag komma upp igen, sade han. Mannen glasögon slogs sönder. Han har revben knäckta. - Jag försökte skydda ansiktet med min jacka, säger mannen som efter en natt på sjukhuset kunde åka hem, ordentligt mörbultad. Det finns vittnet till händelsen. Polisen hittade också på platsen en plånbok som gjorde att de kunde spåra 18-åringen. Han nekade först till att vara inblandad i misshandeln. Vad förhören på måndagen gett för resultat ville åklagaren inte gå in på.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.