Annons

80 elever ska sjunga med Sanna Nielsen

Sanna Nielsen har inlett sin höstturné i Skåne och gästar den 13 oktober Tryde kyrka.
Tomelilla • Publicerad 4 oktober 2010
Foto: 

Men hon är inte ensam. I sällskap har hon förutom gitarristen Joakim Ramsell en 80 man stor kör från Kastanjeskolans musikprofilklasser.

– Sanna Nilsens arrangör ringde oss redan i våras, berättar musiklärare Ulla Nilsson. Och vi behövde naturligtvis inte någon lång betänketid innan vi svarade ja. Men jag tror inte att Jerker Palm, arrangören, riktigt förstod att vi tänkte ställa upp med 80 man.

Annons

Men när frågan kom upp var alla elever intresserade och villiga att lägga ned det merjobb det blev frågan om. Eleverna ska sjunga fem låtar tillsammans med Sanna Nielsen och två utan hennes medverkan.

– Det är Marvin Gayes klassiker Aint no mountain high enough och Leonard Coens Hallelujah som blivit jättepopulär efter Shrek-filmerna, säger skolans andra musiklärare Jane Jahrl och Peter Jakobsson.

I fredags eftermiddag samlades hela kören i aulan för att repetera innan genrepet i kyrkan. Och det är en häftig upplevelse att höra eleverna. De är mycket duktiga och koncentrerade och lyssnar lydigt på sin lärare när hon påpekar vissa detaljer som de måste tänka på.

– Den här låten Vågar du, vågar jag är en sann låt det måste ni tänka på och gå framåt, framåt.

För en icke invigd är det inte lätt att förstå vad hon menar, men eleverna verkar göra det.

Och naturligtvis ska kören var med när Sanna Nielsen sjunger Empty room som hon sjöng i Melodifestivalen 2008 och tog hela svenska folket med storm.

Är ni nervösa?

– Inte ännu säger Josefine Pettersson som sitter och eftersnackar med sina tjejkompisar på en bänk i entrén.

– Men vi kanske blir när det är dags.

Vad ska ni ha på er?

Annons

–Jag ska i alla fall ha en klänning, säger Josefine Pettersson.

– Jag med, säger hennes kompis.

Redan förra året var Sanna Nielsen ute på en kyrkoturné och det gav mersmak. Precis som då kommer hon nu att bjuda på både egna och andras låtar, gammalt och nytt material.

På sin turné i Skåne ska hon sjunga i tio kyrkor tillsammans med tio lokala körer.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons