Åtalad arbetsgivare nekade till allt

I går i Ystads tingsrätt hölls rättegång gällande den arbetsgivare i Tomelilla som tidigare stått åtalad för olaga hot och misshandel av två tidigare anställda.
Tomelilla • Publicerad 30 januari 2002

De bägge anställda fick var och en för sig redogöra för de inträffade händelserna som företagaren åtalats för. Det olaga hotet inträffade under Sjöbo marknad i juli 2000 då mannen ska ha hotat sin tidigare anställde till livet. Han medgav under rättegången att han haft ordväxling men att det inte varit frågan om något hot. I november samma år kom arbetsgivaren i dispyt med ännu en tidigare anställd. Här menade den senare att denne helt oprovocerat blivit nedslagen vid en av barerna på Tingvalla medan den åtalade hävdat att han agerat i självförsvar då han känt sig provocerad. I det första fallet begärs 7|000 kronor i skadestånd för olaga hot och i det andra fallet yrkar den före detta anställde ett skadestånd på drygt 82|000 kronor för kränkning och misshandel. Bägge de före detta anställda menade att de uppstådda situationerna har att göra med oenighet om vissa avtal på arbetsplatsen under tiden de tidigare varit anställda där. Att denna tvist skulle ha med händelserna på Sjöbo marknad och Tingvalla nekar den åtalade till. Dom i målet väntas komma senare.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.