Åtalas för hustrumisshandel

En 45-årig man i ett samhälle i Tomelilla kommun står åtalad för grov kvinnokränkning. Mannen är misstänkt för att sedan ett och ett halvt år tillbaka ha misshandlat och ofredat sin hustru vid ett tiotal tillfällen.
Tomelilla • Publicerad 2 april 2004

Han ska enligt hustrun ha slagit henne både med öppen och knuten hand, sparkat henne på benen så hon fått blodutgjutningar, knuffat henne ut ur bostaden, tagit tag i hennes hår för att tvinga henne ner på marken men den gången bet kvinnan honom i ena armen för att komma loss. Påföljden blev att mannen slog henne i huvudet med en glasflaska så den gick sönder. När kvinnan i mars i år försökte fly från bostaden hindrade han henne på garageuppfarten genom att slita omkull henne. Därefter tog han en träbit och krossade ena sidorutan och framrutan på bilen. Slutligen kastade han träbiten i magen på henne. Efter den händelsen häktades mannen. Polisen har kallats till parets hem vid ett par tillfällen då de bråkat. Och det är alltid när mannen varit berusad. Bråken har enligt polisens förhör ofta uppkommit för att kvinnan hällt ut mannens sprit eftersom hon inte vill att han ska dricka. I polisförhöret säger hon att om inte mannen får hjälp med sitt alkoholberoende kommer detta att ta livet av honom. Enligt mannen var hustrun medveten om hans alkoholmissbruk när de träffades. Men de valde att försöka lösa problemet tillsammans. Vid ett tillfälle besökte de Nämndemansgården utanför Blentarp men mannen kunde inte acceptera den behandlingsmetod de använder där.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.