Bilsportsprogram får egna lokaler

Det 2-åriga bilsportsprogrammet ska till höstterminen 2003 flytta från Västergatan och Komvux till Tekniskt Center i kvarteret Gjuteriet i industriområdet.
Tomelilla • Publicerad 11 december 2002

- Det ser vi fram emot, säger Per-Olov Svensson, lärare och ansvarig för programmet. Fördelen är att Tomelilla får en gymnasieenhet. Nu går fordonsprogrammets elever tillsammans med högstadieeleverna och det blir inte riktigt på samma villkor. Fordonsprogrammet är ett tvåårigt individuellt program med 16 elever. De är nu delaktiga i att detaljutforma de nya lokalerna på Tekniskt Center, så att de ska bli så bra som möjligt för kommande elever. - Ombyggnaden ska börja så fort som möjligt, säger Per-Olov Svensson. Och om inget oförutsett inträffar kommer vi att vara där när höstterminen 2003 startar. Förutom fördelen att gymnasieenheten blir samlad kommer vi att få lokaler som är bättre disponerade för vår verksamhet. Och det ser vi förstås fram emot. Satsningen på Tekniskt Center har kostat Tomelilla kommun 9,5 miljoner kronor. I den kostnaden ingår köpet av Samhalls lokaler på norra industriområdet för 1,4 miljoner kronor.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.