Bo Ohlssons följer Ron-beslut - med något nytt

Bo Ohlssons planerar att ändra sin reklam efter Ron:s beslut – men vd Kim Selck låter inte särskilt deppig för det: – Vi har fått mycket rolig respons i samband med det här. Och det verkar inte vara många som känner sig vilseledda.
Tomelilla • Publicerad 20 september 2014
Kim Selck, vd på Bo Ohlssons.
Kim Selck, vd på Bo Ohlssons.Foto: Foto: Sprisse Nilsson

Vid ett styrelsemöte i Bo Ohlssons häromdagen togs frågan om Reklamombudsmannens opinionsnämnds fällning av reklamen "här får du mest för pengarna" upp som extraärende, berättar vd Kim Selck.

- Vi kommer att följa beslutet. Det är lite tråkigt men samtidigt så var vi ju inte helt oförberedda, säger Kim Selck – som inte vill avslöja vad man tänker sig för ny slogan eller kampanj istället, eller när och hur en sådan ska sjösättas.

- Det kommer du att märka!

Det är inte så att det här är tillfälle till lite ny marknadsföring, om än opåkallat?

- Om jag säger som så – vi har ju vetat om anmälan några månader, så även om vi inte trodde att vi skulle bli fällda så har vi ju tänkt lite på det, "vad gör vi då?".

Mycket respons

Uppmärksamheten som blivit kring Ron:s beslut att fälla "här får du mest för pengarna"-jingeln som vilseledande fått har man på Bo Ohlssons följt med stort intresse.

På YA:s Facebooksida finns det bland kommentarerna till artikeln om Ron:s fällning en hel del mer eller mindre seriösa, skämtsamma och/eller praktiska förslag på ny slogan till melodisnutten, som att byta ut "mest för pengarna" mot det förmodligen mer svårfällda "här får du mer för pengarna", eller det ironiska "här gör du av med pengarna".

Få vilseledda

Förslagen från allmänheten när det gäller nya texter till den beprövade melodisnutten, och den överlag positiva synen på företaget bland dem som kommenterar, glädjer Kim Selck.

- Vi har fått mycket rolig respons i samband med det här. Och det verkar inte vara många som känner sig vilseledda av vår reklam.

Maria Sällberg
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.