Bredband installerat på Fritidsgården

Fritidsgården i Tomelilla har fått bredband vilket innebär att ungarna kan vara ute på internet hela dagarna om de har lust och personalen tycker att det är okey.
Tomelilla • Publicerad 9 januari 2002

- Med tanke på kostnaderna har vi varit tvungna att begränsa internetbesöken tidigare, säger Jerker Andersson, föreståndare.

Andra nyheter för terminen är att gården kommer att hålla öppet mellan klockan 18 och 21 för de lite äldre barnen. Det vill säga från årskurs 6 och uppåt.

- Vi tycker det räcker om de yngsta är här mellan klockan 13 och 18, säger Jerker Andersson. De har inte ute att göra sent på kvällarna.

flertalet aktiviteter

Precis som tidigare har barnen tillgång till pingis, biljard, datorer och om de är över 15 år styrketräningsredskapen.

Några utflykter under våren är ännu inte planerade eftersom personalen först vill se vilka åldersgrupper de skall planera för.

- Om de äldre barnen uppskattar vårt öppethållande och kommer hit så får vi ju planera utflykter eller utbyten som passar dem också, säger Jerker.

Aktivitetslördagarna är redan inbokade det blir den 23 februari, på sportlovet, och den 27 april.

föräldrar välkomnas

Tillsammans med simhallen arrangerar fritids Vattenkul den 16 mars och 6 april. Då åker alla festliga leksaker ut i bassängen.

- Avgiften är då 15 kronor för alla, även vuxna, säger Jerker. Och jag hoppas att föräldrarna följer med sina barn och gör något tillsammans med dem. Vi saknar föräldraengagemang. Föräldrarna har inte koll på sina barn i dag och det är verkligen tråkigt.

Fritidsgården håller öppet tisdagar till och med fredagar.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.