Brinnande vapenskåp vållade polispådrag

Ett vapenskåp stulet från en skytteförning i Brösarp hittades på onsdagsmorgonen brinnande i närheten av riksväg 19 utanför Tomelilla.
Tomelilla • Publicerad 18 september 2002

När polisen kom till platsen visade sig att vapenskåpet endast innehöll en gevärspipa samt sönderbrända rester av vapenlicenser. Vapenskåpet hade brutits upp med hjälp av en vinkelslip och hittades på en vändplats i närheten av Tosselilla. Det var när kommunanställda på onsdagsmorgonen kom till den arbetsbod som stod uppställd vid vändplatsen som fyndet gjordes och polisen larmades. - Arbetsboden var uppbruten och två bensindunkar stulna. Sannolikt hade innehållet i dunkarna använts för att sätta eld på skåpet, säger Magnus Swall, inre befäl vid polisen i Ystad. Genom att elden inte hunnit förstöra vapenlicenserna kunde polisen spåra skåpets hemvist till Brösarps och Andrarums skytteförening. Representanter för skytteföreningen kunde konstatera att innehållet i det stulna vapenskåpet motsvarade det som fanns i skåpet före stölden. Tjuven eller tjuvarna anses därför inte ha kommit över några skjutvapen i samband med stölden. Det är ännu inte känt exakt när stölden hos skytteföreningen ska ha ägt rum. Polisen har ännu inga spår efter förövarna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.