Annons

Buffé med bara ekologiskt

Nu är alla grönsaker i Röddingeodlingen skördade och det betyder att de engagerade bjuder till skördefest på folkhögskolan.
Tomelilla • Publicerad 9 oktober 2008

Matsalen är delvis smyckad. En grönsakstron står och väntar på att intas. Av vem, är det ingen som avslöjar.

Skolans folkmusikklass ska underhålla med svenska, irländska och amerikanska old time låtar under kvällen och är redan på eftermiddagen igång och repar.

Annons

Varje torsdag under terminerna står det odling på skolans schema. Och då får alla intresserade på skolan vara med på Röddingeodlingen och/eller på skolans egen odling och jobba.

- Titta här, säger Jan Friheden och visar en pärm med anteckningar. Här skriver eleven ner allt vad som sker på odlingen från att han sår frö till att han skördar. Varje steg går att följa via de här anteckningarna.

Under tiden eleverna skalar rotfrukter och gör klart för grytan går Rosa Roth och kollar så allt finns på plats och förbereder själva matlagningen. Skolans kökspersonal ställer nämligen upp och lagar maten.

- Det blir en buffé med bland annat pumpasoppa, ugnsbakade rotfrukter, bröd, kokt broccoli och haricoverts och äppelkaka till efterrättsäger hon. Och allt är förstås ekologiskt.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons