Buffé med bara ekologiskt
Matsalen är delvis smyckad. En grönsakstron står och väntar på att intas. Av vem, är det ingen som avslöjar.
Skolans folkmusikklass ska underhålla med svenska, irländska och amerikanska old time låtar under kvällen och är redan på eftermiddagen igång och repar.
Varje torsdag under terminerna står det odling på skolans schema. Och då får alla intresserade på skolan vara med på Röddingeodlingen och/eller på skolans egen odling och jobba.
- Titta här, säger Jan Friheden och visar en pärm med anteckningar. Här skriver eleven ner allt vad som sker på odlingen från att han sår frö till att han skördar. Varje steg går att följa via de här anteckningarna.
Under tiden eleverna skalar rotfrukter och gör klart för grytan går Rosa Roth och kollar så allt finns på plats och förbereder själva matlagningen. Skolans kökspersonal ställer nämligen upp och lagar maten.
- Det blir en buffé med bland annat pumpasoppa, ugnsbakade rotfrukter, bröd, kokt broccoli och haricoverts och äppelkaka till efterrättsäger hon. Och allt är förstås ekologiskt.