Annons

Cykelstöld stoppade tidningsutdelning

Tidigt på fredagsmorgonen när Anette Johansson gick på sin vanliga tidningsrunda med YA, stal någon hennes cykel och kärra med tidningar.
Tomelilla • Publicerad 9 augusti 2002

- Det är faktiskt sant. Det hände i natt efter jag kört halva rundan. Cykeln stals utanför Björkebogatan 8 A. Jag hade sex tidningar att lämna i trappan och när jag kom ner var allt borta, säger en arg Anette Johansson. Du såg ingen cykla i väg? - Nej, ingenting. De som stal min cykel stal samtidigt mitt levebröd då jag behöver cykeln för att kunna gå ut med tidningarna. Men du har fått tillbaka kärran? - Ja, någon vänlig människa ringde i morse och sa att det låg en cykel utanför där de bor. Vid Nygatan i närheten av tennisbanan hittade de kärran. Vad tycker du om det här? - Rent ut sagt för dj-gt! Det är andra gången inom loppet av ett år jag råkar ut för saker på min tidningsrunda. Förra gången drog ett gäng av mig glasögonen som jag är helt beroende av. Jag fick då ha hjälp med att hitta dem igen där de kastade dem. Vilken cykel ska du använda i natt? - Jag har ingen cykel mer än den. Nu får jag dra kärran för hand. Lite svårt då stödhjulet till kärran försvann samtidigt.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons