Danskt utbyte i full gång

Kontakter knyts nu mellan Danmark och Sverige. Nyligen var en klass från Bornholm på besök i Tomelilla, och elever från Smedstorps skola har besökt Nordstrandsskolen i Dragör.
Tomelilla • Publicerad 28 maj 2002

Pengar till utbytet kommer från Öresundskommittén. Smedstorpseleverna har tidigare brevväxlat med danskarna och fick nu tillfälle att träffa dem. En klass med 30 elever från Österlars friskole på Bornholm gästade nyligen också Tomelilla. De danska och skånska eleverna besökte bland annat Vantalängan. Där promenerade de och spelade fotboll. - Efter en stund så började det att ösregna och åska. Vi sprang in i en gammal lada, berättar Byavångsskolans elever Mia Persson och Rebecka Håkansson. De har i skolan skrivit om besöket. Eleverna fick också tillfälle att grilla och gå på disko. Före hemfärden fick Tomelillaeleverna en bok om Bornholm i present. - Det var två roliga och trevliga dagar vi fick med bornholmarna, tycker Mia Persson och Rebecka Håkansson.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.