Delikat som på en lyxkrog när SFI lagade mat
Jag behövde bara följa den frestande vällukten för att komma rätt.
Och därinne i skolköket var borden redan dukade och de olika maträtterna på gång att dukas fram på buffébordet.
Saifon Kaengjumpa från Thailand har gjort en efterrätt, Tåm sako, av sako vilket är Thailändsk potatis, socker, cocosmjölk och vatten. Låter inget speceillt med smakar mycket bra.
– Och så har min grupp gjort en kycklingsoppa, Tom ka gai, även i den har vi cocosmjölk, vilket är vanligt i Thailändsk mat, säger hon.
De 20 eleverna går på SFI, svenska för invandrare, och dagens tema är mat. Eleverna representerar tolv olika nationer och de har lagat sammanlagt 15 olika maträtter.
– Förutom den här praktiska delen som har varit jätterolig så har vi också teori i temat, säger Ingar Arenhag, lärare på folkhögskolan som samrabetar med Vuxenutbildningen. I hörnan därborta har vi tolv olika köksredskap som eleverna skriva ner vad de heter och används till. De ska också göra en receptbok av alla recept vi använt idag. Och när vi är klara här ska vi gå igenom kvitton, titta på priser, kolla moms och så vidare. Det här är mycket lärorikt för den vardag som kommer.
Hon får medhåll av sina kollegor på SFI, Gun-Britt Nilsson och Maria Nilsson.
Amn Hameed från Irak sticker till mig en potatis-chap. Jättegod.
Gästfriheten vet inga gränser och jag måste lägga band på mig för att inte falla för frestelserna. Det blir förstås en vårrulle också.
Det är en hjärtlig stämning i gruppen som till största delen består av kvinnor.
Och maträtterna, ja de representerar Polen, Turkiet, Ukraina, Tjetjenien, Irak, Thailand, Kosovo, Bosnien, Serbien, Sverige, Holland och Nicaragua.
Lollo Bark