Annons

Diesel läckte ut efter sabotage

En person påstås i tisdags eftermiddag ha slagit sönder en traktor, som stod parkerad vid tågstationen i Tomelilla. Det ledde till ett större diesel- utsläpp.
Tomelilla • Publicerad 21 augusti 2014

Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att cirka 100 liter diesel hade läckt ut på marken från en traktor som stod parkerad intill tågstationen i Tomelilla.

Räddningstjänstens miljörestvärdesledare kopplades in. Så även gatujouren som kom till platsen för att ta hand om fortsatt sanering. Även miljöförbundet kontaktades omgående.

Annons

Traktorns ägare polisanmälde också händelsen på grund av det som ska ha föregått läckaget.

– I anmälan står det att en man ska ha varit framme och slagit sönder traktorn, men vi vet inte så mycket mer. Det finns tydligen en kille som har sett det hela, men han vill inte medverka i utredningen. Traktorns ägare såg det inte själv, säger Dan Bengtsson, stationschef på Tomelillapolisen.

Därför är polisen angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha bevittnat händelsen.

– Det inträffade på eftermiddagen mitt i byn. Någon borde ha sett det, säger Dan Bengtsson.

INTERNAL INTERNAL
Johan Bentzel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons