Annons

Domar föll i mopedhärva

En yngling, omkring 15 år gammal, från Tomelilla dömdes på onsdagen till villkorlig dom och 80 dagsböter för olaga hot, bedrägeri och försök till utpressning.
Tomelilla • Publicerad 27 februari 2002

En kamrat till ynglingen dömdes för medhjälp till bedrägeri. Rätten låter socialnämnden i Tomelilla se till att han får nödvändig vård. En tredje yngling i gänget dömdes för en mopedstöld och medhjälp till bedrägeri. Även honom ska de sociala myndigheterna ta hand om. 15-åringen fick en ny moped som kostade över 20?000 kronor. Rätten anser att han i samråd med de andra fingerade en stöld. När han sedan inte fick den "betalning" för den stulna mopeden som han räknade med, hotade han sin kamrat för att få pengarna. Först var beloppet 1?500 kronor, sedan det dubbla. Gärningar som rätten ser allvarligt på.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons