Annons

Dömd efter skottdramat i Östra Ingelstad

En 66-årig fritidspolitiker dömdes på måndagen för att med ett hagelgevär ha skottskadat två män i Östra Ingelstad i fjor somras.
Tomelilla • Publicerad 14 oktober 2002

Mannen dömdes för vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan till vilkorlig dom. Han ska också betala ett stort skadestånd på sammanlagt nära 120 000 kronor till de två skadade männen. Däremot ansåg Ystads tingsrätt att det inte fanns tillräckliga bevis att döma de två män, som efter skottdramat åtalats för olaga hot. Åtalat mot männen ogillas bland annat på grund av att 66-åringen lämnat motstridiga uppgifter. En av männen som var inblandad i händelserna i Östra Ingelstad, en 23-åring, döms dock för att ett halvår senare ha sprängt 66-åringen postlåda med en nyårssmällare. Han döms också för grov olovlig körning och brott mot alkohollagen till en månads fängelse.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons