Annons

Elever söker kunskap på nätet

Under vårterminen 2002 var Kastanjeskolan den skola i hela landet som använde NE.se, Nationalencyklopedin på internet, mest i undervisningen. Det framgår av ett pressmeddelande från Nationalencyklopedin.
Tomelilla • Publicerad 21 oktober 2002

- Jag använder internet när jag ska söka information. Det går mycket snabbare än att leta i böcker, säger en av eleverna på skolan, Johan Tuvesson, som går i nian. Men klasskamraten Mia Nilsson föredrar att använda böcker. - Jag letar i böcker, det är lättare att hitta och jag vet var jag ska leta, säger hon. Många lärare på Kastanjeskolan, bland annat SO-läraren Fredrik Ekwall, tycker att NE.se är ett bra hjälpmedel i undervisningen. - Det går snabbare att söka på internet och det är alltid färsk information, säger Fredrik Ekwall. På nätupplagen av nationalencyklopedin finns även artiklar som är bra som utgångspunkt för en diskussion, enligt Ekwall. Kastanjeskolan har också satsat på moderna datorer och fortbildning för lärarna. Det finns ca 150 st datorer som är tillgängliga för eleverna. Datorerna är alla anslutna till internet. - Vi satsar mycket på att utveckla NE.se, mot skolor och bibliotek, säger Arne Ekman, chefredaktör för Nationalencyklopedin. Text: Emelie Strid, Gyltene Rexhepi, praoelev

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons